Alles moet wijken voor het voetbal bij Chancel Mbemba

Alles moet wijken voor het voetbal bij Chancel Mbemba
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Chancel Mbemba groeide vorig seizoen uit tot dé patron in de defensie van RSC Anderlecht. De Congolees is nog zo'n speler met clubliefde. "Chancel is er om Anderlecht te dienen."

Chancel Mbemba dook vorig seizoen eigenlijk uit het niets op bij RSC Anderlecht, maar groeide meteen uit tot rots in de branding. De 20-jarige Congolees onderhoudt zijn familie in Afrika, doet aan sociaal werk in Brussel en laat dus niets aan het toeval over.

"Ik miste zelfs de geboorte van mijn zoontje omdat ik daags nadien tegen KV Mechelen moest voetballen", verrast Mbemba in Het Nieuwsblad. "Weinig mensen weten dat ik een vriendin heb in Parijs. Sonia woont nog steeds in de Franse hoofdstad, maar komt vaak naar Brussel met Eden. Ik ben in België om te werken en leef liever alleen."

Kon veel leren van Van Buyten

Ondertussen vroeg de international ook al een Belgisch paspoort aan. "De meeste mensen denken dat ik op die manier een transfer wil versieren, maar ik doe het vooral voor mijn familie. Het vereenvoudigt de visumprocedures, hé. De Premier League? Iedereen zegt dat ik er de kwaliteiten voor heb, maar God heeft een weg voor me in gedachten."

"In dat opzicht is het jammer dat Daniel Van Buyten niet voor Anderlecht komt voetballen", besluit Mbemba. "Ik kon veel van hem leren. Dat ik door zijn komst wellicht op de flank zou hebben gevoetbald? Ik speel waar de coach me zet. Hij is de meester en Chancel is er om Anderlecht te dienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties