Hasi geeft het al prijs: "Defour start maar niet klaar voor 90 minuten"

Hasi geeft het al prijs: "Defour start maar niet klaar voor 90 minuten"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Steven defour maakt zondag zijn debuut tegen Waasland-Beveren in de basis. Dat maakte Besnik Hasi vrijdag meteen duidelijk. "Al is hij wel nog niet klaar voor negentig minuten."

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi geeft meestal niet veel prijs over zijn basisopstelling, maar over Defour was hij duidelijk. "Hij gaat starten. Hij is wel nog niet klaar voor negentig minuten. Hij heeft weinig gespeeld en daarom is het spijtig dat we deze week geen oefenmatch konden inlasten voor hem. Maar onze tweedeklassers waren allemaal door in de Beker en in Nederland was het ook onmogelijk."

En op één week tijd was het al duidelijk voor Hasi dat Defour straks een absolute meerwaarde is. "Het is een fameuze kwaliteitsinjectie naar balrecuperatie en snelheid van uitvoering toe. Er komt meer rust aan de bal. Hij heeft zich ook goed geïntegreerd in de groep. Hij praat met iedereen en iedereen heeft hem direct aanvaard."

Tielemans en Defour willen zo snel mogelijk klik maken

En met Tielemans moet hij een complementair duo gaan vormen. Deze week waren de twee opvallend veel met elkaar bezig op training. "Ze willen zo snel mogelijk die klik maken, want ze weten dat ze bij mij alletwee spelen. Ze zouden een beurtrol moeten hebben om naar voor te gaan. Want dat wil ik al van vorig seizoen van Youri ook. Hij moet aanvallend beter uit de verf komen, want hij heeft daar de kwaliteiten voor."

Hasi houdt voorlopig vast aan zijn 4-4-2, maar die maakt hij ook niet heilig. "Defour kan de twee aan, dat heeft hij al bewezen. Ik vind van mijn spitsen dat ze te weinig meeverdedigen. En als dat zo blijft, zal ik zeker aanpassen, maar voorlopig blijft het 4-4-2", besloot Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties