Wat maakt Defour van zijn debuut bij Anderlecht?

Wat maakt Defour van zijn debuut bij Anderlecht?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi was formeel: Steven Defour zal in de basis starten dit weekend. Daarmee maakt hij opnieuw zijn debuut bij een nieuwe ploeg. Wij gingen even na hoe hij zijn eerste wedstrijden bij Racing Genk, Standard en Porto beleefde.

Door Aernout Van Lindt

30 oktober 2004, Racing Genk - STVV 1-0

Op 30 oktober 2004 mag Steven Defour voor het eerst in de competitie wat speelminuten maken voor Racing Genk. Uiteindelijk zou hij 12 minuten voor tijd mogen invallen in de plaats van Paul Kpaka. 

In het seizoen 2004-2005 totaliseerde de jonge Defour uiteindelijk 35 speelminuten bij Racing Genk. Het jaar nadien werd hij pas echt belangrijk voor de Limburgers.

30 juli 2006, Lokeren - Standard 2-1

Na een topjaar bij Racing Genk ging Steven Defour naar Standard. Bij de Rouches kreeg hij meteen op speeldag 1 een plaats in de basis. Defour zag Standard verliezen met 2-1.

6 september 2011, Leiria - Porto 2-5

In een uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag in Portugal kreeg Steven Defour een dikke twintig minuten toen hij inviel voor Joao Moutinho. Defour speelde meteen een degelijke partij en toonde zich belangrijk.

Met een voorzet op Varela wist hij een assist te maken en meteen de eindstand op 2-5 te zetten. Een gedroomd debuut voor de Rode Duivel in Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties