Labor de nieuwe verdediger bij Essevee: "Goede herinneringen aan Belgische competitie"

Labor de nieuwe verdediger bij Essevee: "Goede herinneringen aan Belgische competitie"
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft een nieuwe versterking beet. De Franse ex- jeugdinternational Jérémy Labor komt over van Monaco en tekende een contract voor één seizoen. Labor kent de Belgische competitie: hij werd al eens uitgeleend aan RWDM Brussels.

Aernout Van Lindt in Waregem

De verdediger speelde vorig jaar quasi alles bij RWDM: "Ik kwam in 33 wedstrijden in actie in de competitie. Enkel tegen Antwerp was ik geschorst. In de Beker speelde ik ook eens", aldus Labor op de eerste persconferentie.

"Ik kwam naar België om speelminuten te maken. Bij Monaco kreeg ik door weinig kansen te zullen krijgen, dus koos ik toen voor RWDM. Ik heb goede herinneringen aan de Belgische competitie, dat heeft het makkelijker gemaakt om terug naar hier te komen."

Zes weken geleden al gesproken

Ook in juli was er al sprake van een overstap naar Zulte Waregem: "Maar toen ging de deal niet door", aldus Labor. "We vonden niet meteen een akkoord en de deal is afgesprongen."

Iets wat ook trainer Dury wist te beamen: "We volgen hem al een tijdje. Zes weken geleden hadden we al contact en we hebben in totaal 12 rapporten van hem gemaakt."

Etappe per etappe bekijken

En dus wil Labor maar wat graag zijn kans wagen bij Essevee: "Ik hoop natuurlijk te spelen. Zulte Waregem is een serieuze club, met een goede structuur. Of ik van iets droom? Neen, je moet het etappe per etappe bekijken en vooral hard werken."

"Ik heb hier namelijk een contract van 1 jaar. Daarna zien we wel", aldus Labor tot besluit. "De bedoeling is om een zo goed mogelijk seizoen te draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties