Interview Buffel werkte al eerder met McLeish: "Ik herinner me enkele uitbarstingen ,ja"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Buffel werkte al eerder met McLeish: "Ik herinner me enkele uitbarstingen ,ja"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalwereld keek verbaasd op bij de keuze van KRC Genk. Alex McLeish is in ons land geen bekende naam, maar maakte over het Kanaal de nodige furore. En daar weet één man alles van: Thomas Buffel.

Door Sander De Graeve en Cédric De Volder

Thomas Buffel en Alex McLeish zijn geen onbekenden voor elkaar. De voormalige Rode Duivel werd tijdens voetbaljaargang 2005-2006 nog gecoacht door de Schotse oefenmeester bij wijlen Glasgow Rangers. Voetbalkrant.com schoof dan ook maar wat graag de voeten onder tafel bij Buffel om herinneringen op te halen.

Thomas, wat herinner je zelf nog van je Schotse tijd? 

"Ik weet nog goed dat ik destijds helemaal niet wist wat me te wachten stond. Schots voetbal wordt meestal gelinkt aan 'kick and rush', maar dat was eigenlijk niet correct. Ik weet nog dat McLeish altijd verzorgd voetbal wilde brengen. Er liepen destijds bij de Rangers dan ook een pak jongens rond die iets konden met een bal. Ook in de Champions League toonden we overigens mooie dingen."

En jij paste goed in dat plaatje. Zie je dat nu als een voordeel? 

"Ik speelde destijds vooral achter de aanvallers in plaats van op de flank. Het klopt dat ik in Schotland onder McLeish meestal een basisplaats had, maar dat wil niets zeggen. Ook onder Emilio Ferreira stond ik in de basis, hé. Ik zal me zoals elke speler moeten bewijzen."

Hoe kan je de stijl van McLeish aan de zijlijn omschrijven? Is hij een brulbeer of eerder van het rustige type?

"Laat ons zeggen dat hij situaties perfect kan inschatten. Hij was meestal rustig, maar kon wel eens op tafel slaan als het nodig was. Maar dat deed hij dan zonder zichzelf te verliezen, hé. Sommige coaches beginnen dan op spelers te schelden, maar dat was niet het geval. Ik herinner me wel enkele van die woede-uitbarstingen. McLeish wil dat de spelers alles geven voor de club en als er dan iets schort aan de inzet... (lacht)

Heb je de voorbije dagen al veranderingen gemerkt binnen de club?

"Nee, maar dat is ook logisch. We waren de voorbije weken goed aan het werken onder de leiding van Pierre Denier en Hans Visser. Bovendien wil de nieuwe coach eerst de tijd nemen om iedereen te leren kennen. We speelden gisteren op training een onderling partijtje en daar legde hij al enkele accenten. Maar het mag ook niet te veel ineens zijn voor sommige jongens."

Tot slot, Thomas. Had je verwacht dat McLeish zou opduiken bij KRC Genk?

"Ik was alleszins verrast. Zijn naam werd nooit onder de kandidaten genoemd. Maar het toeval wil dat ik die vrijdag nog met een andere Schotse kennis stond te praten over McLeish. Er werd zelfs voorgesteld om hem voor te dragen bij de club en twee uur later werd hij gepresenteerd. Er was ons dus iemand voor. (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties