Michel Preud'homme 0 - 3 RSC Anderlecht: vorig seizoen onder de loep

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Michel Preud'homme 0 - 3 RSC Anderlecht: vorig seizoen onder de loep
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat de eerste echte topper van het seizoen op het programma in onze pintjesliga. Club Brugge ontvangt namelijk RSC Anderlecht op Olympia. Vooral Michel Preud'homme wil na zijn terugkeer op de Belgische velden eens iets rapen tegen de landskampioen.

Door Cédric De Volder

"RSC Anderlecht is een sterk team", liet Michel Preud'homme zich ontvallen. "Er lopen een pak spelers rond met heel wat kwaliteiten. Bovendien staat er ook een blok op het veld." En dat mocht de Luikenaar vorig seizoen alvast ondervinden. Club Brugge slaagde er onder zijn huidige oefenmeester niet in om een puntje te pakken tegen de landskampioen.

Al denken de fans maar wat graag terug aan 22 september van vorig jaar. Toen vernederde Club de rivaal uit de hoofdstad met zware 4-0-cijfers. Timmy Simons, Kenny Fatai en Maxime Lestienne verwelkomden Preud'homme - die van uit de tribune toekeek hoe assistent Philippe Clément de volle buit pakte - met die klinkende overwinning. Enig probleem: de twee laatstgenoemde trokken de poort van Olympia al achter zich dicht, terwijl de hoofdrolspelers van de paars-witte overwinningen wel aanwezig zullen zijn.

26/01/2014: RSC Anderlecht 2 - 0 Club Brugge

Paars-wit was dan wel op de sukkel, maar voor zijn vertrek pakte John van den Brom toch ook nog eens de scalp van Club Brugge. De West-Vlamingen waren dan wel de betere ploeg in het Astridpark, maar op slag van rust bracht Aleksandar Mitrovic zijn ploeg op voorsprong. Ook na de pauze ging blauw-zwart op zoek naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk zette Fabrice N'Sakala de eindstand op het bord.

06/04/2014: RSC Anderlecht 3 - 0 Club Brugge

Ook onder Besnik Hasi was paars-wit nog op zoek naar haar beste vorm. Anderlecht verloor op de eerste speeldag van play-off 1 nog met het kleinste verschil van Standard en stond dus onder druk bij de komst van Club Brugge. Youri Tielemans en twee doelpunten van Gohi Bi Cyriac zorgden er echter voor dat de hoofdstedelingen de titeldromen niet moesten opbergen.

04/05/2014: Club Brugge 0 - 1 RSC Anderlecht

Club Brugge was ondertussen op weg naar de landstitel en zag de komst van Anderlecht dan ook vol vertrouwen tegemoet. Nog voor de rust pakte Aleksandar Mitrovic een rode kaart voor een (halve) kopstoot bij Bjorn Engels, maar blauw-zwart geraakte niet door de Brusselse muur. Een vijftal minuten voor tijd was de desillusie compleet toen Thomas Meunier zijn eigen doelman vloerde. Met de gekende gevolgen vandien...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties