KV Oostende reageert op incident met Anele en ontkent racisme

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
KV Oostende reageert op incident met Anele en ontkent racisme
Foto: © photonews

KV Oostende heeft officieel gereageerd op de uitlatingen van Ngcongca Anele na de wedstrijd tegen Genk. De kustploeg voelt zich geviseerd en spreekt zich duidelijk uit tegen enige vorm van racisme.

KV Oostende bevestigt dat het de beschuldigingen heel ernstig neemt en dat meteen een onderzoek ingesteld werd. Daaruit bleek dat niemand van het scheidsrechterlijk kwartet of van de veiligheidsdiensten iets opgevangen hebben van racistische uitlatingen. De West-Vlaamse club benadrukt ook dat het dergelijk gedrag zeker zou aanpakken, aangezien dit niet past bij een familieclub als KV Oostende.

 

De kustploeg kwam eerder ook al in opspraak na racistische uitlating aan het adres van Coulibaly, een speler van de eigen ploeg dan nog wel. In een mededeling op de website wordt echter benadrukt dat spelers als Essende, Obi, Bapupa, Siani en Ovono op handen gedragen worden door het publiek. KV Oostende voelt zich dan ook geviseerd door de uitspraken van Anele. "In de toekomst zullen wij er ook verder over waken dergelijke gevallen te voorkomen, maar de beschuldigingen van de speler van RC Genk konden wij niet zomaar over ons heen laten gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties