Ploegmaats unaniem: "Praet was man van de match"

Ploegmaats unaniem: "Praet was man van de match"
Foto: © Photonews

Dennis Praet heeft het altijd zelf al gezegd: "Als echte nummer 10 kom ik beter uit de verf." Als hij dat even in de kijker wou zetten tegen Club Brugge, is hij alvast geslaagd in zijn opzet.

Johan Walckiers in Brugge

Praet dirigeerde en strooide rond met goeie passes, gekoppeld aan een fantastische werklust. Dat laatste leerde hij op de linkerflank, maar centraal amuseerde hij zich duidelijk nog beter. "Praet is voor mij de man van de match. In de eerste helft liep hij tussen de lijnen, verdeelde hij en gaf hij een schitterende assist", strooide Deschacht met lof.

Tactisch stonden we goed

"In de tweede helft deed hij dat ook nog, maar die laatste pass kwam er moeilijker uit. Tactisch stonden we goed", vond de linksachter. De 4-3-3 die Hasi hanteerde beloofde inderdaad veel goeds. Acheampong, die moest nog wat zoeken, maar Praet heeft geen ongelijk als hij zegt meer de kwaliteiten te hebben voor een centrale positie.

Daar was ook Silvio Proto het mee eens. "Praet was de beste op het veld. Dat heb ik hem ook gezegd tijdens de rust. En dat hij zo moest doordoen. Maar heel het middenveld draaide goed. Defour en Tielemans hebben Vazquez, toch een man in vorm, helemaal uit de match gehouden", vond de doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties