Conté is van Anderlecht: "Langer bij Zulte Waregem? Nee"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Conté is van Anderlecht: "Langer bij Zulte Waregem? Nee"
Foto: © Photonews

Ibrahima Conté werd pas voorgesteld als de laatste aanwinst van RSC Anderlecht. De flankaanvaller schreeuwde al weken van de daken dat hij naar de landskampioen wilde verhuizen, maar de transfer sleepte een poosje aan. "Op het einde begon ik serieus te twijfelen", geeft de speler toe.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht probeert al sinds het einde van vorig seizoen om Ibrahima Conté los te weken bij Zulte Waregem. De fusieclub verweerde zich echter door een hoog prijskaartje rond de nek van de Guineeër te hangen. Al kwamen beide partijen uiteindelijk toch nog tot vergelijk: paars-wit betaalt uiteindelijk een kleine twee miljoen euro voor de speler.

"Enkele dagen geleden leek de komst van Conté nog onmogelijk", maakt ook Besnik Hasi de moeilijkheidsgraad van de transfer duidelijk. "Maar het kwam in een stroomversnelling nadat de speler zelf om een transfer had gevraagd bij zijn club. Het is al vaak voorgevallen dat een club spijt heeft nadat het een speler tegen zijn zin heeft behouden."

Mijn hoofdpijn is inmiddels over

Conté zelf stuurde afgelopen zaterdag nog zijn kat naar de partij tussen KVC Westerlo en Zulte Waregem. De speler was ziek, luidde de officiële uitleg. "Mijn hoofdpijn is inmiddels voorbij", lacht de speler. "Al moet ik toegeven dat ik de voorbije dagen toch aan het twijfelen was. Ik hoop al maanden op deze transfer, hé. Ik weet nog dat ik tijdens mijn vakantie enorm schrok dat Anderlecht geïnteresseerd was in mij." (lacht)

"Ik kijk er naar uit om in de Champions League te spelen", besluit de Guinese international. "Waarom ik zo graag voor Anderlecht wilde voetballen? Zelf in mijn thuisland is dat een grote naam. Ik geef toe dat het mijn droom is om in een grote competitie te voetballen, maar ik wil het eerst hier waarmaken. Of een verlengd verblijf bij Zulte Waregem een optie was? Ik vrees dat ik een slecht seizoen zou hebben gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties