Hasi tevreden met aanwinst: "Profiteren van werk van Zulte Waregem"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Hasi tevreden met aanwinst: "Profiteren van werk van Zulte Waregem"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi is een tevreden man. De oefenmeester van RSC Anderlecht vroeg versterking op drie posities, Herman Van Holsbeeck voorzag de Kosovaar van drie aanwinsten. "Ook deze jonge gasten zullen op termijn een meerwaarde vormen", aldus de manager.

Cédric De Volder in Anderlecht

"Ik ben tevreden", valt Besnik Hasi met de deur in huis. "Ik vroeg voor de start van het seizoen een rechtsback, een patron op het middenveld en een creatieve speler die ook op de rechterflank uit de voeten kan. Met respectievelijk Maxime Colin, Steven Defour en Ibrahima Conté heb ik alles gekregen. Laatstgenoemde kan zelfs als geen ander in België tussen de linies zwerven."

"Tot enkele dagen geleden leek zijn komst nog onmogelijk", gaat de coach van paars-wit verder. "Ik moet dus Herman Van Holsbeeck bedanken. Maar eigenlijk ook meteen Zulte Waregem en Francky Dury. Hij heeft de voorbije twee seizoenen uitstekend werk geleverd. En daar kan Anderlecht nu hopelijk van profiteren."

Fysieke proeven Colin behoren tot betere

Maar niet enkel voor Conté werd de loftrompet bovengehaald. "Colin komt uit de Franse school en heeft al meer dan honderd wedstrijden in de Franse eerste en tweede klasse op zijn actief. Dat is veelbelovend. Bovendien waren zijn fysieke proeven uitstekend. Meer zelfs: hij behoort dit seizoen tot één van de betere. Hij is meteen klaar voor het grote werk."

"Ik ben fier dat er opnieuw twee jonge gasten voor Anderlecht kiezen", gaf Van Holsbeeck nog mee. "Anderlecht investeerde de voorbije seizoenen in jongeren en dat werpt zijn vruchten af. Ook Conté en Colin zijn pas 23, hé. Ik ben dan ook overtuigd dat beiden op termijn een meerwaarde zullen vormen voor Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties