Boeckx: "Ambitie? Met The Great Old naar eerste zou leuk zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Boeckx: "Ambitie? Met The Great Old naar eerste zou leuk zijn"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp FC maakte vanmiddag de komst van Frank Boeckx wereldkundig. De doelman tekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen in Deurne- Noord. Leuk detail: hij werd al meteen opgenomen in de wedstrijdselectie voor de partij van morgen tegen RC Mechelen.

Door Cédric De Volder

"Ik weet niet of de papierwinkel tegen morgen in orde zal zijn", lacht een opgewekte Frank Boeckx. "Maar ik ben alvast opgenomen in de selectie voor de wedstrijd. Het is natuurlijk aan de coach om te beslissen, hé. Al is het mijn ambitie om hier de nummer één te worden en iets te betekenen voor de club. Wat precies? De promotie naar eerste klasse zou bijvoorbeeld leuk zijn."

The Tank stond enkele maanden geleden al dicht bij een akkoord met The Great Old, maar dat sprong in extremis af. "Ik ga eerlijk zijn: er was destijds een enorm interessant aanbod van een buitenlandse club. Vervolgens had Antwerp al een nieuwe doelman aangetrokken, maar ik bleef contact houden met de keeperstrainer. En hij (Pieter-Jan Sabbe, nvdr.) is ervan overtuigd dat hij van mij opnieuw de Frank van bij KAA Gent kan maken."

De keeperstrainer is ervan overtuigd dat hij van mij opnieuw de Frank van vorig jaar kan maken

De 27-jarige doelman begon het vorige seizoen zelfs als titularis bij de Buffalo's, maar werd uitgerangeerd na de komst van Matz Sels. "Je kan dus wel begrijpen dat mijn handen aan het jeuken waren om opnieuw op het veld te staan. Ik trainde wel individueel en trok elke dag mijn loopschoenen aan, maar dat is niet hetzelfde. Ik probeerde zelfs te gaan tennissen of squashen om de sleur te doorbreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties