Hoe ziet Club er binnenkort uit?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 115 reacties
Hoe ziet Club er binnenkort uit?
Foto: © SC

Club Brugge was tijdens de laatste dagen van de zomermercato opvallend aanwezig op de transfermarkt. De West-Vlamingen haalden een bestelwagentje versterkingen op. Blauw-zwart zou er binnen enkele weken wel eens helemaal anders kunnen uitzien.

Door Cédric De Volder

Ruud Vormer, José Izquierdo, Gato Silva, Felipe Gedoz en Fran Brodic. Een dikke week geleden was van vijf voorgenoemde namen nog geen sprake op Olympia. Vincent Mannaert en kornuiten schakelden echter een versnelling hoger, de fanshop mocht een nieuwe lading shirts drukken en de fans mogen wellicht een nieuwe basisopstelling uit het hoofd leren.

Achteraan zal er wellicht weinig - of zelfs helemaal niets - veranderen. Club haalde met Sokratis Dioudis dan wel een extra doelman binnen, maar de jonge Griek is (vooralsnog) geen partij voor Mathew Ryan. Ook Davy De fauw zien we niet meteen Thomas Meunier uit de ploeg spelen, terwijl enkel Brandon Mechele de komende weken misschien voor een wissel kan zorgen.

Voor de defensie is Timmy Simons een certitude voor Michel Preud'homme, maar de aanvoerder zal moeten presteren. Met Gato Silva trok blauw-zwart namelijk een heuse versterking aan. Maar we vrezen momenteel vooral voor de plaats van Fernando Menegazzo. De Braziliaan kon tijdens topwedstrijden niet overtuigen en Club haalde met Ruud Vormer een serieuze concurrent binnen.

In aanvallend opzicht krijgt Michel Preud'homme eindelijk ademruimte. Nicolas Castillo en Victor Vazquez lijken krediet te hebben opgebouwd de voorbije weken. Tom De Sutter komt er bovendien nog aan en ook de jonge Fran Brodic kan nu en dan eens knallen. Op de flanken is het dan weer hopen dat Nikola Storm kan bevestigen. Al loopt er daar nu met ook José Izquierdo en Felipe Gedoz genoeg aanvallend talent rond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties