Deugddoende zege voor Cercle Brugge

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft op eigen veld drie belangrijke punten gepakt tegen Charleroi. Dusenne zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere tegen Charleroi en kwam na een kwartier al op voorsprong. Dusenne zorgde voor de openingstreffer. De Carolo's hadden het bijzonder moeilijk om in de wedstrijd te komen, maar Geraerts kon wel de netten doen trillen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Kitambala. Het bleek wel een keerpunt in de eerste helft, want in het derde kwartier was het Charleroi dat doordrukte. Cercle hield echter stand.

De bezoekers gingen na de pauze op hun elan voort. Doelman Werner moest de meubelen redden voor zijn team en deed dat met verve. Via Buyl kwamen de West-Vlamingen van hun kant nog dicht bij de 2-0, maar het bleef bibberen en beven tot het einde voor de Vereniging. Het doelpunt van Dusenne bleek uiteindelijk te volstaan voor een deugddoende zege voor de mannen van Staelens.