Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Red Flames verwarmen harten met waanzinnige score: 11-0

De Belgian Red Flames hebben aan Den Dreef hun enthousiaste supporters een mooi afscheidscadeautje gedaan. De laatste thuiswedstrijd van de WK- kwalificatiecampagne zorgde voor een vooroorlogse uitslag tegen de Grieken: 11-0.

Aernout Van Lindt in Leuven

Aan Den Dreef in Leuven wilden de Belgian Red Flames met een positieve noot afscheid nemen van hun Belgische supporters. Die zijn tijdens de campagne steeds talrijker opgekomen om hun geliefde vlammetjes te komen aanvuren. Uitgeschakeld voor het WK? Dat wel, maar toch wilden ze er tegen de Grieken nog iets moois van maken.

Dat moest bondscoach Serneels doen zonder Nicky Evrard: de doelvrouw had een polsblessure. In haar plaats kwam Sofie Van Houtven, die haar debuut onder de lat maakte - niet dat ze in de hele match meer moest doen dan een bal plukken op vijf minuten van het einde. Een debuut mocht ook Elke Van Gorp meteen vanuit de basis maken.

Nog even weifelen voor de koffie ...

De Red Flames hadden eigenlijk nooit problemen met de bezoekers uit Griekenland, die in balbezit nooit echt over de middenlijn raakten. Ook in Griekenland had België al met 1-7 gewonnen, dat resultaat wilden ze nu minstens overdoen.

Voor de koffie kwamen de Flames echter zelf ook niet echt helemaal los. De Caigny had wel met een mooie kopbal de 1-0 tegen de touwen gekopt, daarna werd het lang stil. Vlak voor rust dan toch nog meer druk en uiteindelijk ook een 3-0 ruststand.

... en helemaal alles in de fik na rust

Na de rust waren we amper tien seconden bezig toen Tessa Wullaert al nummer 4 tegen de touwen prikte. Het begin van een wervelende tweede helft. Een erg sterke Mermans bekroonde haar match met een tweede doelpunt en ook Wullaert zelf legde er nog een aantal in het mandje.

Bijwijlen was het moeilijk om de tel bij te houden aan Den Dreef: Cayman, Wullaert, De Caigny en Van Gorp - wat een debuut! - scoorden binnen vier minuten evenveel doelpunten. De teller stopte op 11, het publiek genoot en er waren mooie doelpunten bij. Vertrouwen tanken? Check. Een goed gevoel geven aan de supporters? Check. Nu woensdag nog winnen in Portugal en dan op naar het echte doel: het EK 2017.