Overtoom: "Speel waar de ploeg me nodig heeft, als ik maar creatief kan zijn"

Overtoom: "Speel waar de ploeg me nodig heeft, als ik maar creatief kan zijn"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem haalde met Willie Overtoom een sterke middenvelder binnen die niet op zijn mondje gevallen is. Bij Heracles Almelo flitste hij, bij AZ was het minder. Nu wil hij zijn carrière bij Zulte Waregem herlanceren.

Door Aernout Van Lindt

“Het doet me wat denken hier aan Heracles”, steekt Overtoom van wal. “Het bevalt me hier dan ook heel erg goed. Ik had nog af en toe contact met Glynor Plet en hij vertelde veel positieve zaken over Zulte Waregem. Mijn gesprek met de coach bevestigde dat. Ik wil hier nu zo snel mogelijk speelminuten maken”, aldus de Nederlander die uitkomt voor de nationale ploeg van Kameroen.

“Het is hier in het begin van de competitie niet zo goed gelopen, dus nu willen we zo snel mogelijk aanknopen met de overwinning. Het niveau op training is alvast vergelijkbaar met dat van in Nederland”, is de middenvelder duidelijk.

Overtoom speelt het liefst op de 10, maar zal bij Essevee mogelijk vanop de flank komen: “Als ik op de linkerflank sta, dan kan ik naar binnen komen en sta ik ook bijna op de 10. De coach lijkt me daar te willen uitspelen, ja. Ik speel waar de ploeg me nodig heeft, als ik maar creatief kan zijn.”

Of dat echter meteen zal zijn, weet Overtoom niet zeker: “Ik heb de voorbije maanden goed getraind, maar heb toch wat wedstrijdritme te kort. In een wedstrijd is het toch nog altijd iets anders dan daarbuiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties