Staelens: "Slechts vier goals, maar wel negen punten"

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Staelens: "Slechts vier goals, maar wel negen punten"
Foto: © Photonews

Dankzij een uitstekend eerste halfuur haalde Cercle Brugge een logische 1-0 zege tegen Charleroi. De Bruggelingen scoren weinig, maar pakken wel punten.

Door Edgar Makanga in Brugge

Lorenzo Staelens was duidelijk tevreden op de persconferentie: de pijnlijke nederlaag tegen Moeskroen-Péruwelz (4-0) voor de interlandbreak is al bijna vergeten."We hebben goed gereageerd na de match in Moeskroen. Tegen Charleroi zijn we uitstekend begonnen. De eerste 25-30 minuten waren echt heel goed. Na het openingsdoelpunt van Dusenne, hadden we nog twee of drie kansen om de voorsprong te verdubbelen of zelfs te verdriedubbelen."

"Zege ruim verdiend"

Na de pauze kwam Charleroi opzetten, maar Cercle hield stand. "Charleroi heeft meer risico genomen, maar we hebben niet geprofiteerd van de ruimte. Op basis van die dertig minuten is de zege echter ruim verdiend."

Zonder een erg goede Olivier Werner, en het gebrek aan trefzekerheid bij de aanvaller van Charleroi, was het ongetwijfeld een gelijkspel geworden. Groen-Zwart kon immers slechts vier keer scoren in zeven matchen.  "Maar die vier doelpunten waren bijzonder effectief, want ze hebben ons al negen punten opgeleverd. Ik klaag niet." Telkens ze scoren, pakken de West-Vlamingen ook de volle buit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties