Verschil tussen spits en doelman: "Ik verloor liever met gedurfd voetbal"

Verschil tussen spits en doelman: "Ik verloor liever met gedurfd voetbal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je sportief directeur een aanvaller was en je trainer een doelman, kan je wel eens een probleem hebben. Zo was het bij Lierse, want Tomasz Radzinski verloor liever met aanvallend voetbal dan wat Stanley Menzo op de mat bracht.

Menzo kreeg de wind van voren na de thuismatch tegen Charleroi. Daar trad hij aan met één spits. Niet echt naar de zin van Radzinski. "Thuis, tegen de laatste, met één spits spelen in een 4-5-1, en niets tonen aan je eigen publiek op anderhalve kans na... Sorry, ik was een aanvaller, ik vind dat niet kunnen. Dan had ik veel liever verloren met goed en gedurfd voetbal", aldus Radzinski in HLN.

Menzo en Radzinski zaten dus niet op dezelfde lijn. "Ik ben heel blij met de passage van Menzo in Lierse. Op zijn manier heeft hij de groep sterker gemaakt. Maar: Stanley is een voorzichtige trainer - on-Hollands zelfs. Misschien heeft dat te maken met zijn carrière als doelman. Je zag hoe ons voetbal dikwijls in de laatste twintig meter stokte. En dan moest de bal maar achteruit. Enorm frustrerend als toeschouwer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties