Timothy Collard
| 0 reacties

Waasland-Beveren heeft Zulte Waregem nog wat dieper in de put geduwd. De troepen van Ronny Van Geneugden haalden het aan de Gaverbeek met ruime 1-4-cijfers, onder meer dankzij een wereldgoal van debutant Amido Baldé.

Door Timothy Collard

Het was Zulte Waregem dat het best uit de startblokken schoot. De thuisploeg – inclusief de Europese matchen tegen Soligorsk al zeven wedstrijden zonder zege – wilde zich duidelijk herpakken en dat resulteerde al snel in een eerste kansje. Cissako besloot echter recht op Coosemans.

De bezoekers uit het Waasland kwamen er maar zelden uit, maar Essevee verzuimde om op voorsprong te komen. Tot verbazing van de volledige Beverse verdediging stond Plet niet buitenspel, maar de Nederlander had té veel tijd nodig om af te drukken.

Robson veegt openingsgoal snel uit

Waasland-Beveren groeide in de wedstrijd, maar toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Blondelle kreeg een voorzet van Verboom niet weg en aan de tweede paal knalde Plet de openingstreffer tegen de touwen.

De Essevee-trein leek vertrokken, maar dat was maar schijn. Op slag van rust hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een rake kopbal van Robson, die een corner van Henkens tegen de touwen knikte. 1-1 bij de rust.

Wereldgoal Baldé

Aan het begin van de tweede helft viel iedere toeschouwer zijn mond even open van verbazing. Debutant Amido Baldé keek even op en zag Bossut wat voor zijn doellijn staan. De spits besliste om maar eens uit te halen en tekende op die manier voor een wereldgoal en de voorsprong voor zijn team.

En plots gaat het snel...

Dury gooide Sylla en Aneke in de strijd, maar dat leverde niets op voor Zulte Waregem. Integendeel, het was Beveren dat de klus klaarde rond het uur. Eerst zorgde Ibou, na een goede kapbeweging, met een plaatsballetje voor de 1-3.

Luttele seconden later stond het echter al 1-4. Baldé stormde alleen op doel af en legde goed af op Vukusic, die zijn eerste treffer in Beverse loondienst maar tegen de touwen te duwen had.

8 wedstrijden zonder zege voor Dury en co

Vanaf dat moment hing iedereen bij Essevee tegen de touwen. De goed ingevallen Overtoom liet flitsen zien van zijn talent, maar over de hele lijn bekeken was het gewoon te weinig wat de thuisploeg op de mat legde. De troepen van Dury tellen zo al acht opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. En Waasland-Beveren? Dat pakt een knappe zes op zes en klimt op in de rangschikking.