gntKAA Gent
moeMoeskroen
Datum: 14/09/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent springt naar plaats twee dankzij late goal van Saief
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Gent springt naar plaats twee dankzij late goal van Saief
Foto: © Photonews

KAA Gent weet opnieuw hoe een overwinning smaakt. De troepen van Hein Vanhaezebrouck moesten tegen Moeskroen-Péruwelz knokken voor de drie punten, maar gingen er na een late goal uiteindelijk wel verdiend mee aan de haal. Gent klimt dankzij de zege naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League.

Timothy Collard in Gent

Hein Vanhaezebrouck opteerde tegen Moeskroen voor een 4-4-2, met nieuwkomer Nielsen in het hart van de verdediging en het duo Pollet-Depoitre in de aanval. Bij de tegenstander stuurde Rachid Chihab zijn gekende elf het veld op, met smaakmakers Badri, Langil en Diaby in de aanval.

Voor een moment van verslapping was er geen plaats in de aanvangsfase. Het tempo lag meteen hoog en ieder foutje werd afgestraft. Althans, bijna toch. Na slordig balverlies van Vandendriessche had Pollet de 1-0 aan de voet, maar de spits stuitte op een attente Cros. Vlak daarvoor kwam Diaby een schoenmaat te kort om een vrijschop van Michel binnen te duwen.

Uitblinker Milicevic trapt op de lat

De Gentse werveldwind plakte Moeskroen tegen de eigen zestien en Cros kon zich geen seconde rust permitteren. Milicevic was de dirigent bij uitstek. Hij – en hij alleen – deed de machine draaien bij de Buffalo’s. De Zwitser bood Pollet de 1-0 aan, maar die trapte over de bal. Milicevic zelf raakte de lat, na een heerlijk lang uitgesponnen aanval die echt een goal verdiende.

Toch was het ook opletten geblazen voor de thuisploeg, zeker toen Moeskroen langzaam maar zeker in de match kwam. Diaby lag op de loer, maar het was opnieuw Milicevic die het dichtst bij een goal kwam. Cros moest alles uit de kast halen om de poging van de middenvelder uit zijn doel te ranselen. Rusten deden beide teams met een brilscore op het scorebord.

Milicevic zakt weg, dus Gent ook

De thuisploeg begon met dezelfde intenties aan de tweede helft. Dat openingsdoelpunt moest en zou er komen, maar écht grote kansen zoals in de eerste helft volgden er niet. Gershon verlengde een corner van Milicevic, maar in de zone van de waarheid was niemand gevolgd.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel slordiger langs beide kanten. Milicevic was minder aanwezig en het duo Pollet-Depoitre voldeed toch niet helemaal aan de verwachtingen. Vanhaezebrouck voerde dan maar een dubbele wissel door en gooide met Saief en Raman extra creativiteit in de strijd.

Gouden wissel zorgt voor bevrijding

Die dubbele wissel rendeerde quasi meteen. Raman ging in zijn gekende stijl voorop in de strijd, maar het was die andere invaller die het verschil maakte. Saief was goed gevolgd aan de tweede paal en kopte een voorzet van Foket hard tegen de touwen. Cros zat er nog bij, maar de bevrijdende 1-0 voor de Buffalo’s was een feit.

Een atypisch Moeskroen – het speelde lang niet zo aanvallend als anders en leek wel voor een punt gekomen – probeerde het roer nog om te gooien met een extra spits in de persoon van Gano, maar Gent hield stand en proeft na twee nederlagen nu opnieuw van de zege. Bovendien klimmen de mannen van Vanhaezebrouck zo naar de de tweede plaats.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Foket Thomas A 90' 7
Nielsen Lasse 90' 6
Gershon Rami 90' 7
Asare Nana   90' 7
Dejaegere Brecht 85' 5
Milicevic Danijel 90' 8
Kums Sven 90' 7
Oussalah Mustapha 75' 7
Depoitre Laurent 75' 6
Pollet David 90' 5
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 15' 6
Saief Kenny  15' 7
Neto Renato 5'  
Locigno Sébastien -  
Van der Bruggen Hannes -  
Belhocine Karim -  
Lepoint Christophe -  
Vandenbussche Brian -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Peyre Thibault 90' -
Mezague Teddy 90' -
Jeanvier Julian 90' -
Monteyne Pieterjan   90' -
Vandendriessche Kévin   90' -
Mbemba Nolan 58' -
Michel Julian 85' -
Diaby Abdoulay 90' -
Badri Anice   90' -
Langil Steeven   76' -
  Bank G Beoordeel
Dingome Tristan 32' -
Contout Roy 14' -
Gano Zinho 5'  
Verstraete Birger -  
Houzé Jérémy -  
Dhoest Sven -  
De Vlamynck Patrick -  
Herbeleef KAA Gent - Moeskroen