Reactie Lierse-spelers blij met nieuwe coach: "Eindelijk deftig trainen"

Lierse-spelers blij met nieuwe coach: "Eindelijk deftig trainen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Lierse was de hand van Slavisa Stojanovic onmiddellijk te merken. Ook hij hamert op defensieve organisatie, maar hij kiest ook voor de aanval. En dat zag Tomasz Radzinski graag, zeker als er ook een resultaat tegen Anderlecht uit de bus valt.

Johan Walckiers in Lier

Met name Manuel Curto, de Portugese middenvelder die dit seizoen op Het Lisp neerstreek, was lyrisch. Maar daarnaast maakte hij meteen korte metten met de aanpak van Stanley Menzo. "Het lijkt nu meer op de trainingen die ik had in Portugal", knikt Curto. "Ik voel me nu beter omdat we harder trainen."

En het verschil met de trainingsmethodes van Menzo zijn blijkbaar groot. De Sloveen voerde avondtrainingen in, maar dat is voor Curto enkel maar toe te juichen. "In mijn opinie trainden we niet hard genoeg. Nu ben ik wel tevreden. Het is intensiever."

Mentaal belangrijk punt

En ook de speelwijze staat hem wel aan. "We spelen meer in een zetel omdat we compacter spelen. Als verdediging, middenveld en aanval opschuiven in een zone van dertig meter is het makkelijker voetballen."

En dat het een punt oplevert tegen de leider is nog meer meegenomen. "Met dat punt schieten we niet veel op, maar het is vooral mentaal heel belangrijk dat we weten dat we iedereen aankunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties