Reactie Vanaken hielp Lokeren met goal en assist voorbij Kortrijk: "Eindelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vanaken hielp Lokeren met goal en assist voorbij Kortrijk: "Eindelijk"
Foto: © Photonews

Hans Vanaken kende net als Lokeren een moeilijk seizoensbegin in de competitie, maar stilaan begint het te draaien bij de Waaslanders. Met een goal en een assist had Vanaken een groot aandeel in de zege van Lokeren op bezoek bij Kortrijk.

Sander De Graeve in Kortrijk

Hans Vanaken moest een poos wachten op zijn eerste goal. In de wedstrijd op Kortrijk voegde hij er meteen zijn tweede assist aan toe. "Ik maakte me er nooit zorgen over. Kijk maar naar Nill, die maakt er meteen twee vandaag. Ik heb er even moeten op wachten, maar ik ben blij dat het eindelijk lukte. Het was een goeie voorzet van Jordan (Remacle, red.)."

Vanaken groeide in de wedstrijd. Hij had in het begin wat balverlies, maar ging uiteindelijk domineren op het middenveld. "Ze speelden erg kort op de man en daar hadden we het even moeilijk mee. Daarna lukte het beter." Met een mooie beweging draaide hij weg van De Mets en gaf De Pauw zo een goal op een schoteltje.

Ik moest maar kiezen wie ik de assist gaf

"Je moet steeds proberen naar voren uit te draaien. Dan ben je meteen gevaarlijk, zeker als je al op de helft van de tegenstander bent. Ik moest uiteindelijk maar kiezen wie. Nill liep perfect en ik moest de bal er maar tussen leggen." Met hetzelfde gemak als hij zijn assists uitlegt, speelde hij vanavond op het middenveld.

Net als Vanaken groeide in de match, lijkt ook Lokeren te groeien in het seizoen. "Onze start was moeizamer, maar nu zit het niveau vrij goed, enkel op lange ballen hebben we nog werk aan de winkel. We groeien naar ons beste niveau toe en we moeten zo proberen verder doen."

Vooral met Leye klikt het goed. "Hij loopt goed in de ruimte en daardoor komt er ook meer ruimte voor mij. Bij mijn goal was dat ook het geval. Hij liep weg en trok zo de verdedigers mee. Hij is heel belangrijk voor de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties