De Petter na derde zware blessure: "Nu mag het wel stoppen"

De Petter na derde zware blessure: "Nu mag het wel stoppen"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Het is om moedeloos van te worden. Steven De Petter sukkelt sinds 2012 met de ene blessure na de andere. Nu staat hij weer drie maanden aan de kant met een scheurtje in de kruisband van de knie.

Oktober 2012: buikspierblessure, juni 2013, stressfractuur in de voet, september 2014: kruisbandletsel. Op twee jaar tijd heeft De Petter ongelooflijke pech gehad met drie vrij zware blessure. "Het is om toch even moedeloos bij te worden", zucht hij bij Voetbalkrant.com. "Na die botsing wist ik al dat er iets niet goed zat en maandag kreeg ik dan het verdict. En nochtans doe ik zoveel aan blessurepreventie. Dan denk je toch: 'Waarom ik weer?'"

Moeilijk te aanvaarden

De Petter is nochtans een competitiebeest dat elke wedstrijd er wil staan en leeft als een echte voorbeeldprof. "Het is moeilijk te aanvaarden", knikt de middenvelder van KV Mechelen. "Zeker omdat het altijd om contactblessures gaat. Nu mag het wel eens gaan stoppen!"

Even zat De Petter in zak en as, maar al snel kwam de doorzetter weer naar boven. "Ik doe nu spierversterkende oefeningen voor mijn bovenbeen en elke dag ga ik ook revalideren op de club. Dat is wel goed, want zo blijf ik toch bij de groep. Ik ga me nu daar op concentreren en binnen enkele weken sta ik weer op dat veld. Daar ben ik zeker van!"

Door Johan Walckiers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties