Supporters Essevee nog niet in paniek: "Het is verre van crisis"

Supporters Essevee nog niet in paniek: "Het is verre van crisis"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem staat voorlopig op een voorlaatste plaats. Om het tij te keren rekent het op de steun van de twaalfde man. Die blijven alvast positief en gaan met een zestal - gratis door de club ingelegde - bussen naar Henegouwen. Om daar een positief signaal af te geven.

Door Aernout Van Lindt

Essevee besloot om gratis supportersbussen in te leggen voor de reis naar Charleroi. Dat bleek een groot succes, want inmiddels zijn er al vijf bussen volledig vol en werd er een zesde ingelegd. "En ook die lijkt vol te raken", aldus Geert Titeca van de supportersfederatie vak X tegen Voetbalkrant.com.

"Met de mensen die met de auto zullen reizen meegerekend zullen we 350 à 400 man hebben dat mee zal reizen naar Henegouwen. Dat is een mooi aantal, dat niet veel ploegen halen. De gratis bus is een heel mooi initiatief dat mensen over de streep kan trekken."

Even door zure appel heen bijten

De bedoeling is ook om in Charleroi een positief signaal uit te sturen: "De supporters beseffen ook dat we voor een moeilijker jaar gingen staan dan de voorbije jaren. Het is ook een rare competitie waarin het nog snel kan keren, maar het is absoluut nog geen crisis. Verre van, we moeten geduld hebben en positief blijven."

"En dus gaan we een aantal spandoeken laten zien morgen, die positief zijn", aldus nog Titeca. "We zijn aan het bouwen - zowel letterlijk met stenen als aan een nieuwe ploeg, maar willen tonen dat we een positieve bende zijn. De filosofie is even door de zure appel heen te bijten, maar wel vooruit te blijven gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties