Vanhaezebrouck: "Oostende heeft het landschap hertekend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Vanhaezebrouck: "Oostende heeft het landschap hertekend"
Foto: © Photonews

Oostende en Gent prijken momenteel broederlijk naast elkaar op een gedeelde tweede plaats. Weinigen hadden dit voor het seizoen kunnen voorspellen, maar helemaal verrast is de oefenmeester van Gent niet.

Sander De Graeve in Gent

"Op de achtste match verwacht je natuurlijk ploegen als Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Lokeren bovenin. Wij konden misschien zesde staan en Oostende zevende, als de logica gerespecteerd bleef. Het feit dat we daar nu staan is deels de verdienste van ons allebei, maar ook deels het falen van de toppers. Met dertien op eenentwintig sta je normaal gezien niet bovenaan. Anderzijds ligt het overal dichtbij elkaar. De veertiende staat op drie punten van play-off 1."

Als ze er al aan dachten om Jelle Vossen naar Oostende te halen, weet je het wel

KV Oostende legde in 2 jaar tijd een lange weg af. "Ik herinner me nog dat Oostende op bezoek kwam in Kortrijk toen ze net kampioen gingen spelen in tweede klasse. Ze wilden dezelfde weg als KVK inslaan. Een kleine ploeg, niet het grootste stadion en toch meedraaien in de middenmoot", de komst van Coucke veranderde veel. "Intussen zijn ze Kortrijk al voorbijgestoken. Als ze er al aan dachten om Jelle Vossen naar Oostende te halen, moet ik al niet beginnen over al die andere versterkingen."

Ook bij het dossier van Coulibaly werd de nieuwe status van Oostende duidelijk. "Ik las in de krant dat Kortrijk Coulibaly niet meer wou omdat hij artrose zou hebben. Dat is dikke zever. Natuurlijk wilden we hem bij Kortrijk houden. Hij was gewoon niet betaalbaar. Ik vocht dat ook aan, in het eerste jaar kregen we hem haast gratis van Gent. Had je zijn salaris over de twee seizoenen bekeken, was hij wel haalbaar. Het niet houden van Coulibaly was al een teken aan de wand. Er is een gebrek aan middelen."

Dat Kortrijk Coulibaly niet meer wou, is dikke zever

Bij Oostende heeft men sinds de komst van Coucke een pak meer middelen. "Ze betalen meer dan een normale middenmoter. Iedereen weet dat Oostende er niet meer uit zal gaan. Als ze in de problemen zitten op Nieuwjaar, koopt Coucke er tien nieuwe en zakken ze niet. Heel het landschap wordt zo hertekend. Kandidaat-dalers bestaan niet meer. Als ze allemaal sterker worden, is het goed voor onze competitie. Het niveau is zeker niet aan het dalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties