Datum: 19/10/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Mboyo knalt Genk van crisis naar Mexican Wave
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mboyo knalt Genk van crisis naar Mexican Wave
Foto: © Photonews

Genk kon zich aan een lauwe avond verwachten, de ontevreden supporters gingen zich immers niet laten horen. Een knalprestatie van Mboyo besliste er anders over. Na een goal en twee assists van de aanvaller ging zowaar de Mexican Wave door het stadion.

Sander De Graeve in Genk

Genk en Westerlo kregen de eer om de elfde speeldag af te sluiten. Beide coaches hadden geen echte verrassingen in petto. Westerlo koos voor een platte 4-4-2 en aan de overkant kregen we bijna hetzelfde systeem. Enkel liep Cavric iets meer teruggetrokken in steun van diepe spits Mboyo. Het was overigens de tweede basisplaats voor de vervanger van Okriashvili. De Georgiër zit nog steeds in de B-kern.

Ook in Genk was er net als in Standard aangekondigd supportersprotest. De hele match zouden we de supporters normaal gezien amper horen. Gezongen werd er niet. Toch overstemden ze al snel de bezoekers uit Westerlo.

Mboyo met zijn eerste

Annys miste na iets meer dan één minuut een interceptie in de zestien. “Bedankt”, zei Mboyo en hij duwde de bal met zijn grote teen onder Van Langendonck door. Zowaar supportersgeluid van de eigen fans in de Cristal Arena.

Genk speelde plots met vertrouwen en vooral op het middenveld werd sterk geacteerd. De driehoekjes vlogen de spelers van Westerlo af en toe om de oren. Na zes minuten mochten die van Genk opnieuw even uit hun zwijgplicht. Gorius met een heerlijke bal naar Mboyo, die gaf het cadeautje terug. De knal van Gorius vloog de verste hoek in.

En Westerlo? Dat loerde vooral op de snelle counter en kwam er enkele keren snedig uit. Annys kreeg na een goed schot van Aoulad de bal via Köteles in de voeten en twijfelde niet. Met een kogel in het dak van het doel maakte hij zijn foutje enigszins goed.

Genk bleef tot aan de rust de beste ploeg, maar gescoord werd er niet meer. MacDonald kende wel nog een pijnlijk moment. Zijn schouder ging na een luchtduel uit de kom. De medische staf puzzelde de Nederlander snel terug in elkaar en hij kon verder.

Zowaar euforie bij Genk

De tweede helft begon wat flauwtjes in vergelijking met wat we voor de koffie zagen. Bij Westerlo ging de kwaliteit wel omhoog. De bezoekers konden de bal al wat langer in de ploeg houden en enkele mooie kansen versieren.

Mboyo bleef echter voor grote problemen zorgen in de Westelse defensie. De spits raakte bijna geen bal verkeerd en kende enkel pech bij de afwerking. Zelf trapte hij een kans naast, maar vooral zijn pas op invaller Schrijvers mocht er zijn. In de lucht tikte hij de bal perfect door. Schrijvers stuitte op een attente Van Langendonck.

Even later was het derde couplet in de symfonie van Mboyo dan toch gecomponeerd. Na een snel uitgespeelde counter zette hij perfect voor tot bij Schrijvers en die had maar binnen te tikken. Ook invaller Milinkovic had een belangrijk aandeel in die aanval. 3-1 en zo was de crisis even bezworen bij Genk. Sommige lolbroeken probeerden even een Mexican Wave en die lukte zowaar. Van crisis naar euforie, in Genk heeft dat maar negentig minuten voetbal nodig.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Cavric Aleksandar   73' 6.8
Köteles Laszlo 90' 6.5
Anele Ngongca 90' 6.5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Kabasele Christian 90' 8
Tshimanga Derrick 83' 6
Gorius Julien 90' 6.5
Gerkens Pieter 69' 6
Buffel Thomas 90' 7.3
Mboyo IlombéA A 90' 7.8
Cissé Sekou 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Milinkovic-Savic Sergej   21' 7
Schrijvers Siebe 17' 7.8
Castagne Timothy 7'  
Walsh Sandy -  
Kage Hervé -  
Bizot Marco -  
Hyland Khaleem -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch   90' -
Maertens Birger 90' -
Godeau Bruno   90' -
Dorda Christian 86' -
Lecomte Raphaël 65' -
Annys Maxime 90' -
Geudens Kevin 90' -
Aoulad Mohammed 90' -
MacDonald Sherjill 90' -
Koffi Jean Romaric 58' -
  Bank G Beoordeel
Cools Jens 32' -
Molenberghs Jarno 25' -
Diallo Alassane 4'  
Ruyssen Gilles -  
Gielen Brian -  
Rommens Nicolas -  
Verschueren Arno -  
Herbeleef KRC Genk - Westerlo

Vooraf