Reactie Annys eerlijk: "Ja, ik had die bal moeten wegtrappen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Annys eerlijk: "Ja, ik had die bal moeten wegtrappen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime Annys had een vreemde match, gisteravond in Genk. De middenvelder ging de mist in bij de eerste goal, maar lukte wel de aansluitingstreffer. Achteraf was hij nuchter en eerlijk in zijn analyse.

Sander De Graeve in Genk

Westerlo moest na een rommelige fase al snel achter de feiten aan lopen. "Die bal kwam en eigenlijk moest ik die wegtrappen. Hij kwam heel snel en er zat effect op. Ik besliste om hem controleren, maar Mboyo kwam er nog aan. Ik probeerde die bal nog tot bij Koen (Van Langendonck, -red.) te tikken, maar dat lukte niet meer."

Kort daarop kwam ook de 2-0. "Dat mocht eigenlijk niet gebeuren, die snelle achterstand. We wisten dat er problemen waren met het publiek. Als we hen wat tegen de eigen ploeg konden opzetten, kregen we een situatie zoals op Standard." Toen pakte Westerlo een knap punt op bezoek bij de Rouches.

Gounongbe wordt gemist

Annys maakte al eens zo'n avond in Genk mee. "Met Leuven stonden we na vijfentwintig minuten al vier goals in het krijt." Zover kwam het vanavond niet dankzij de snelle aansluitingstreffer van de centrale middenvelder. Hij maakte zijn foutje goed. "Toen begonnen we er opnieuw in te geloven en in de tweede helft speelden we beter."

Toch zat er niet meer in voor Westerlo. Dat was te wijten aan een enorm sterke Mboyo. Hij zorgde voor rust aan de bal. Bij Westerlo missen ze 'hun' Mboyo al even. Gounongbe wordt erg gemist. "We hebben MacDonald, die is erg snel, maar met een Gounongbe naast hem is het ideaal. Hij kan de bal bijhouden en voor rust zorgen. Ik moet zeggen dat Mboyo echt sterk was vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties