Top&Flop Club Brugge was top, tumult op Sclessin de flop

Club Brugge was top, tumult op Sclessin de flop
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Club Brugge

We kunnen er niet naast kijken: Club Brugge is de winnaar van het afgelopen weekend. Blauw-zwart pakte de volle buit tegen een van de betere ploegen uit onze vaderlandse competitie en toonde zich gretig.

Het echte topvoetbal? Dat kregen we nog niet te zien. Maar de nieuwe Zuid-Amerikanen voelen zich wel steeds meer in hun sas bij Club en tonen dat ze een meerwaarde zijn of kunnen zijn. Tegen de play-offs wordt dit een team om rekening mee te houden.

KV Mechelen

We kunnen er niet naast kijken: wie de eerste matchhelft tegen Anderlecht goed analyseert, moet tot de conclusie komen dat KV Mechelen dit seizoen beschikt over een heel erg leuk team.

Het kan zich enkel aanrekenen dat het vergat de match af te maken, want op basis van die eerste 45 minuten had een zege altijd verdiend geweest. En het karakter dat ze aan de dag legden: prachtig. Karakter had ook Zulte Waregem (en zijn fans), maar daar spraken we afzonderlijk al over.

Mboyo

We kunnen er niet naast kijken: Petit Pélé Mboyo was de speler van het weekend. Vaak gecontesteerd haalde hij gisteren meer dan zijn sportieve gram. Van minuut 1 tot 90 dartelde hij.

Dat leverde ook op: 2 goals, een assist en een knappe zege voor Racing Genk tegen seizoensrevelatie Westero. En plots staan de Limburgers samen met Kortrijk op plek 6 in de stand: crisis afgewend?

FLOP

Crisis op Sclessin

Waar de crisis niet kon worden afgewend: op Sclessin. Supporters riepen een hele match lang om het ontslag van Luzon (hij heeft er inmiddels de brui aan gegeven) en ook om een andere manier van omgaan met de club.

De manier waarop ze hun eisen duidelijk maakten (stilte, luid protest, spandoeken) was eerst nog waardig, maar ontspoorde al snel: het uitjoelen van de eigen supporters, het werpen met stoeltjes en rugzakken richting het veld en ook na de match de confrontatie zoeken.

Anderlecht voor de koffie

In de eerste helft werd Anderlecht helemaal onder de voet gelopen door KV Mechelen. En los van de sterkte van de thuisploeg, had dat toch ook wel met de zwakte van de landskampioen te maken.

Achterin liep het spaak - Heylen en Deschacht mochten boter op het hoofd wrijven - en voorin was er heel weinig dreiging: Veselinovic toonde aan Mitrovic wat een spits allemaal kan doen.

Negatief voetbal Moeskroen

RMP begon positief aan de competitie en werd snel een van de revelaties genoemd. Ondertussen gaat het dan wel wat minder bij de Henegouwers, reden tot paniek is er allerminst.

Het valt dus op hoe negatief ze in Oostende kwamen voeballen: echt spelend op een puntendeling, zonder echt aan te dringen. In de slotfase gingen ze bij een corner zelfs tijdwinnen: hallucinant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties