Genk-fans wachten nog op bevestiging: "Eén zwaluw maakt de lente niet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Genk-fans wachten nog op bevestiging: "Eén zwaluw maakt de lente niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk kan na het gelijke spel op Anderlecht en de thuisoverwinning van gisteravond tegen Westerlo sportief weer ademhalen. Wat de relatie tussen de fans en het bestuur betreft, botert het zoals we vrijdag konden zien nog steeds niet.

De tweede thuiszege van het seizoen was meer dan welkom in de Cristal Arena, al willen de toeschouwers graag bevestiging zien. "Eén zwaluw maakt de lente niet", vertelt Rudy Claessens - voorzitter van het overkoepelend supportersorgaan - in gesprek met Voetbalkrant.com. "Uit bij Moeskroen wonnen we ook, maar wat nadien volgde... (bekeruitschakeling tegen Racing Mechelen, nvdr.)"

"Ik denk dat er nog een groot deel van de fans misnoegd was, anderen toonden zich dan weer tevreden met de zege. Supporters in hart en nieren zijn altijd blij met een overwinning. De competitie ligt heel dicht bij elkaar weten ze en elke ploeg laat wel eens een moment van zwakte zien."

De algemeen directeur beseft zelf wel wat er vrijdag misging

Afgelopen vrijdag zat de aanhang samen met het bestuur. Dat onderhoud verliep niet in aangename omstandigheden. "Die moeilijke sfeer kwam er door enkele uitlatingen van de algemeen directeur (Patrick Janssens, nvdr.)", geeft Claessens aan. "Hij zal zelf wel beseffen wat daar mis is gegaan. Ik had niet anders verwacht. Dat zijn teleurgestelde fans en ik ben blij dat het bij verbale uitlatingen is gebleven."

Heeft Janssens geen te beste beurt gemaakt? "Ik heb mijn oordeel daarin, maar ik denk niet dat ik iets aan de verdere werking van de algemeen directeur kan veranderen. Zo loopt de straf voor de fans die een stadionverbod opgelegd kregen verder, aangezien niemand er vrijdag tegen in beroep ging. Ik ken er enkelen van. Anderen stonden er eerst op en werden nadien geschrapt. Hoe betrouwbaar is die lijst dan?", vraagt Claessens zich nog af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties