La Famille des Rouches: "Niet aan ons om nieuwe coach te kiezen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
La Famille des Rouches: "Niet aan ons om nieuwe coach te kiezen"
Foto: © SC

Guy Luzon is niet langer de coach van Standard. Ivan Vukomanovic zal het schip door de zware week loodsen in afwachting van de aanstelling van een nieuwe oefenmeester. "Maar wij moeten nu geen kandidaten naar voren schuiven", klinkt het bij La Famille des Rouches.

Door Cédric De Volder

De fans van Standard zijn het al een tijdje niet meer eens met de politiek op Sclessin. De emmer begon zich te vullen bij het ontslag van Mircea Rednic en de aanstelling van Guy Luzon. Roland Duchâtelet was dan wel al van bij het prille begin de kop van Jut, maar de laatste weken keerden de Luikse fans zich vooral tegen de Israëlische coach.

"De voorzitter heeft de beslissing genomen die we hadden verwacht", vertelt Eddy Janssis van La Famille des Rouches in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het heeft allemaal een beetje te lang geduurd, maar uiteindelijk is het toch een serieuze stap van Duchâtelet om Luzon weg te halen bij Standard.

Niet de bedoeling om nieuwe coach op voorhand af te schrijven

Ondertussen wordt er al gewag gemaakt van een serieuze carrousel. Luzon gaat wellicht aan de slag bij een andere club uit de portefeuille van Duchâtelet, terwijl de namen van onder anderen Bob Peeters en Yannick Ferrera aan de Vurige Stede worden gelinkt. "Het is niet aan ons om kandidaten naar voren te schuiven. Het is aan de mensen met verstand van voetbal om de juiste keuze te maken."

"Het is dus ook niet de bedoeling om een nieuwe coach op voorhand af te schrijven", besluit Janssis. "Ik citeer in gevallen zoals deze graag wijlen Jean-Luc Dehaene. We zullen de problemen wel aanpakken als ze zich aandienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties