Ook in Israël zijn ze verdeeld: "Niemand heeft hem hier graag" vs "Goeie coach"

Ook in Israël zijn ze verdeeld: "Niemand heeft hem hier graag" vs "Goeie coach"
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Guy Luzon zijn krediet was in België volledig opgebruikt. Toch bij de supporters van Standard. Na het missen van de titel en de oerslechte start dit seizoen was er niet veel meer te redden. In eigen land heeft hij trouwens ook niet veel krediet.

Door Johan Walckiers

We legden ons oor te luister bij enkele Israëlische journalisten die hem goed kennen. Amit Lewinthal, journalist van de Israel Hayom, beweert dat Luzon het ook bij de supporters in zijn thuisland verkorven heeft. "Ze hebben hem niet graag", steekt Lewinthal van wal. "Eerst en vooral omdat hij lid is van de Luzon-familie. Zij controleren het Israëlische voetbal zowat. Ze hebben zelfs een club in eerste klasse."

Zijn oom was de allesoverheersende FA-chairman

"Zijn oom Avi, was de allesoverheersende FA-chairman gedurende heel wat jaren. Luzon had goeie periodes als coach, maar als hij het op een hoger niveau probeerde, was het een mislukking, zoals bij Hapoel Tel Aviv. Zijn oom duidde hem daarna aan als U21 coach en haalde zelfs het EK voor beloften naar Israël. Toen de ploeg uitgeschakeld werd in de groepsfase, vierde Luzon praktisch en zei dat niemand het beter had kunnen doen. Natuurlijk was dat niet naar de zin van de mensen hier. Maar ter zijner verdediging: hij liet wel heel wat jonge talenten doorbreken in zijn teams."

Een ander geluid komt dan weer van Ben Mittelman, journalist voor Channel 20, het belangrijkste tv-station in Israël. Persoonlijk vind ik hem wel een goede trainer", zegt Mittelman aan Voetbalkrant.com. "De spelers hebben hem graag en hij kan een verdediging op poten zetten, uitgezonderd dit seizoen natuurlijk."

Hij zou een manager aan zijn zijde moeten hebben

Mittelman ziet wel één voorwaarde. "Hij moet een general manager naast hem hebben die hem helpt een team te bouwen. Hij is niet bekend met het Belgische voetbal en kent te weinig spelers. En het is ook niet makkelijk na een zomer waarin Duchâtelet al zijn beste spelers liet vertrekken", verdedigt Mittelman hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties