De mening van Belgische voetbalwereld: wie moet Luzon opvolgen?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 49 reacties
De mening van Belgische voetbalwereld: wie moet Luzon opvolgen?
Foto: © Photonews

Guy Luzon is niet langer de oefenmeester van Standard. Er is dus werk aan de winkel voor Roland Duchâtelet. De voorzitter moet niet alleen op zoek naar een nieuwe T1, maar kan het zich niet veroorloven om de verkeerde keuze te maken. Hoe moet de zakenman deze knoop ontwarren?

De Belgische voetbalwereld heeft dan ook een uitgesproken mening omtrent de storm die momenteel in de Vurige Stede aan het woeden is. De meningen zijn dan wel misschien verdeeld, maar eigenlijk komt het telkens op hetzelfde neer. Voetbalkrant.com maakte een selectie van de meest opmerkelijke uitspraken.

Voor Johan Boskamp en Marc Degryse is het simpel. "Roland Duchâtelet moet er alles aan doen om Eric Gerets naar Luik te halen", klinkt het overtuigend. "Hij is de man die ervoor kan zorgen dat alle neuzen opnieuw in dezelfde richting wijzen."

Haal Gerets naar Luik

"Standard moet eerst en vooral opnieuw ambitieus zijn", is dan weer de mening van Wilfried Van Moer. "Vorige week was er in KRC Genk ook enkel kritiek te horen, maar ondertussen lijkt alles daar opnieuw rustig. Een hoofdrol is dan misschien niet weggelegd voor deze ploeg, maar play-off 1 is perfect mogelijk voor Standard."

Een pak fans zijn het nog steeds niet vergeten dat Duchâtelet de succesvolle Mircea Rednic aan de kant schoof om Guy Luzon naar Luik te halen. "Dus moet de voorzitter Rednic terughalen", aldus Roberto Bisconti in Het Laatste Nieuws. "Deze ploeg komt op Belgisch niveau niets tekort, maar dan is er wel een goede coach nodig. Bovendien houden de fans van Mircea."

Het hoeft dan ook geen betoog dat de fans een belangrijke rol spelen in dit verhaal. "Maar nu is het aan de mensen met verstand van voetbal om de juiste keuze te maken", aldus Eddy Janssis van La Famille des Rouches tegenover onze redactie. "We gaan alvast de rekening van de nieuwe coach niet op voorhand maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties