Verhulst terug fit en razend ambitieus: "Maar geen afspraken met doelmannen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Verhulst terug fit en razend ambitieus: "Maar geen afspraken met doelmannen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davino Verhulst viert donderdag in de Europa League zijn wederoptreden in de wedstrijdselectie van Sporting Lokeren. De doelman staat te trappelen om zijn plaats onder de lat opnieuw in te nemen. "Maar hij moet zich natuurlijk ook bewijzen als hij de kans opnieuw krijgt", aldus Erwin Lemmens.

Door Cédric De Volder

Davino Verhulst stond gisteren voor het eerst sinds de partij tegen Hull City opnieuw tussen de palen. Het armletsel van de doelman is genezen en de beloften van Sporting Lokeren versloegen Club Brugge met 2-3. "Ik heb niet het gevoel dat ik zeven weken out ben geweest", aldus Davino Verhulst. "Het gevoel zat vanaf de eerste minuut goed en ik reis dan ook mee naar Turkije voor het Europa Leagueduel tegen Trabzonspor."

Verhulst is er op gebrand om zijn plaats tussen de palen ook opnieuw in te nemen. Bovendien ging Barry Boubacar Copa afgelopen zondag tegen Club Brugge nog in de fout bij het doelpunt van Felipe Gedoz. "Maar ik moet helemaal niet naar Copa kijken. Peter Maes duidde me bij de start van het seizoen aan als nummer één. En als de titularis fit is, moet de titularis spelen. Al zal dat wellicht donderdag nog niet zijn."

Als de titularis fit is, moet de titularis spelen

"Al heeft de coach helemaal geen afspraken gemaakt met de doelmannen", verduidelijkt Erwin Lemmens. "Zo ken ik Peter ook helemaal niet. De situatie is voor een veldspeler hetzelfde als voor een doelman. Als de resultaten goed zijn, moet je je kans afwachten. En als die kans komt, moet je natuurlijk bewijzen dat je het waard bent om te spelen."

Ook de keeperstrainer van de Waaslanders zag Verhulst de voorbije weken opnieuw keihard aan de slag gaan. "Ik heb hem zelfs moeten intomen om niet te snel te gaan", lacht Lemmens. "Hij was daardoor wel soms op zijn tenen getrapt, maar we wilden het risico niet nemen om hem voor drie maanden te moeten missen. Een gebrek aan matchritme? De test met de beloften tegen Club Brugge verliep goed, dus ik zie geen problemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties