Interview Pedersen komt sterker terug: "Misschien was deze blessure wel een goeie zaak"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Pedersen komt sterker terug: "Misschien was deze blessure wel een goeie zaak"
Foto: © Photonews

Hoe is het nog met Nicklas Pedersen? De technisch onderlegde aanvaller van AA Gent vecht al een poos terug na een zware knieblessure. Volgens de blessuregevoelige spits kwam die misschien wel op het juiste moment.

Sander De Graeve in Gent

Al heel zijn carrière draagt Nicklas Pedersen het etiket énorm blessuregevoelig met zich mee. Soms speelde hij enkel wedstrijden, tijdens de week zag je hem niet op training. Steeds om het broze lichaam te sparen voor het weekend. Spelen, hervallen, spelen, hervallen. Soms leek het wel een vicieuze cirkel.

Tot het wat beter leek te gaan aan het eind van vorig seizoen. Toch sloeg het noodlot in de voorbereiding genadeloos toe. Kruisband over en een kruis over de eerste seizoenshelft. Volgens Nicklas Pedersen kwam die blessure misschien wel op een goed moment.

Ik kan zelfs niet meer in sommige broeken

“Het is nooit leuk om zes maanden aan de kant te staan, maar misschien is die zware knieblessure een goeie zaak voor mij.” Pedersen kon ‘dankzij’ zijn blessure werken aan zijn blessuregevoeligheid en kweekte heel wat spiermassa.

“Ik kan zelfs niet meer in sommige broeken, zoveel spiermassa kwam er bij aan mijn benen. Ik voel me sterker dan ooit. Deze ochtend duwde ik tweehonderd keer 105 kilo omhoog met één been. Dat was me vroeger nooit gelukt”, aldus de Deense spits.

Pedersen is af en toe al op het trainingsveld te bespeuren. “Ik mag al wat lange ballen trappen of korte sprints trekken.” Nu moet de conditie nog opgebouwd worden. “Dat is een regelrechte ramp”, lacht de spits. “Toen ik voor het eerst opnieuw lichtjes aan het sprinten ging, zat ik na vijf minuten helemaal dood. Ik twijfelde zelfs even of ik ooit terug een degelijke conditie zou krijgen.”

Hij zette de volgende stap in zijn revalidatie, maar een concreet doel stelt Pedersen zich niet. “Of ik mik op een bepaalde wedstrijd? Weet je, ik heb kalender zelfs nog niet bekeken. Binnen drie weken kan ik misschien, uiteraard zonder contact, oefeningen meedoen met de groep. Dat is mijn volgend doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties