Datum: 23/10/2014 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Hüseyin Avni Aker Stadion
Inspiratieloos Lokeren kan geen vuist maken op Turkse bodem
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Inspiratieloos Lokeren kan geen vuist maken op Turkse bodem
Foto: © photonews

Sporting Lokeren heeft een onherkenbare indruk nagelaten op bezoek bij Trabzonspor. Na tien goede minuten zakte het elftal van Peter Maes als een pudding in elkaar. De Waaslanders trokken voor een resultaat naar Turkije, maar keren logischerwijs met lege handen terug.

Nadat Metalist Kharkov en Legia Warschau wegens veiligheidsredenen hun duel al een dag eerder afwerkten, gingen vanavond met Trabzonspor en Lokeren de overige twee teams uit groep L de wei in. Peter Maes deed vooraf niet aan mist spuien. De oefenmeester van de Waaslanders koos resoluut voor dezelfde elf namen als de laatste weken, de zondag nog ondoortastende Copa incluis.

Begin voor Lokeren

De 300 meegereisde fans zagen hun team ook het best van start gaan. Galitsios en Persoons draaiden hun vizier meteen richting vijandelijk doelgebied, concreet gevaar leverde dat echter niet op. Na tien minuten luwde de Lokerse druk. De Turken namen de match in handen, maar al snel werd duidelijk waarom het hoofd van de geschorste coach Vahid Halilhodzic op het kapblok ligt. De nummer 10 uit de Süper Lig stapelde de aanvallende slordigheden op.

Halverwege de eerste periode dan toch nog eens Lokeren. De Pauw zette zich goed door in de zestien en hield zowel doelman als verdediging aan de praat. In een ooghoek zag hij nog zijn teammakker Abdurahimi mee oprukken. De Macedoniër besloot onbesuisd over. De beste kans van de eerste helft viel aan de overkant te noteren. Kevin Constant, ex-AC Milan, loste vanop zo'n twintig meter zijn schot. Copa had een prachtige parade in huis om met een 0-0 stand de rust in te gaan.

Ideeëloos

Zo sterk Lokeren zijn partij aan de boorden van de Zwarte Zee begon, des te laks kwamen Vanaken en co uit de kleedkamer. De sterkhouder op het middenveld pakte al snel geel en mist zo over twee weken de return op Daknam. Enkele minuten later werd het nog erger. Yatabaré klom het hoogst bij een hoekschop die hij proper in de hoek posteerde.

Maes haalde Galitsios - noodgedwongen met een blessure - naar de kant voor Mertens en voorin moest Abdurahimi plaatsruimen voor Dutra. Ook nu kregen de withemden geen voet aan de grond, veelal omdat Vanaken niet thuis gaf. Trabzon counterde met Cardozo, die zelfzuchtig op Copa besloot. Bij de daaropvolgende hoekschop stond Leye zijn Ivoriaanse doelwachter bij door het leer van de lijn te keren.

Pas in het slotkwartier liet Lokeren zich nog eens zien. Dutra kon met zijn gekraakt schot Özturk niet verontrusten. Maes zag met lede ogen aan hoe zijn tactische ingrepen niet het gewenste resultaat opleverden. Enkele minuten voor tijd deed Constant de boeken helemaal toe. Trabzon klimt met een 6 op 9 naar plek 2 in de groep. Lokeren moet de terugwedstrijd winnen om de kansen op overwinteren gaaf te houden.

Opstellingen

Trabzonspor Trabzonspor

  Speler G Beoordeel
Papadapoulos Avraam 90' -
Waris Abdul Majeed   90' -
Bosingwa José A 90' -
Yavru Zeki 90' -
Belkalem Essaïd 90' -
Medjani Carl 90' -
Yatabare Mustapha 90' -
Constant Kévin 88' -
Cardozo Óscar René 82' -
Ekici Mehmet A 73' -
Özturk Fatih 90' -
  Bank G Beoordeel
Dursun Salih   17' -
Yilmaz Sefa 8'  
Aydoğdu Soner 2'  
Demir Ibrahim -  
Erdoğan Yusuf -  
Yilmaz Deniz -  
Demir Aykut -  
Yumlu Mustafa -  
Nizam Musa -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 59' -
Maric Mijat   90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis 90' -
De Pauw Nill 90' -
Persoons Koen 76' -
Overmeire Killian 90' -
Abdurahimi Beshart 63' -
Leye Mbaye 90' -
Vanaken Hans   90' -
  Bank G Beoordeel
Mertens Gregory   31' -
Dutra Júnior Sérgio 27' -
Remacle Jordan 14' -
Verhulst Davino -  
Kaya Onur -  
Trompet Jore -  
Ngolok Evariste -  
Herbeleef Trabzonspor - Sporting Lokeren

Vooraf