Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard houdt titelverdediger op gelijkspel

Standard hield in eigen huis stand tegen de titelverdediger in de Europa League. Er zat zelfs meer in voor de Rouches na kansen van Mpoku, Trebel en Bia. Teixeira zag in het absoute slot nog een kopbal van de lijn gered worden. Doelman Thuram-Ullien hield in zijn eerste basisplaats de nul.

Sander De Graeve in Luik

Standard begon zijn eerste wedstrijd onder Vukomanovic met een fors verstevigd middenveld. De Rouches kozen voor Trebel, Faty en Enoh in het hart van een 4-5-1. De nadruk lag dan ook op de organisatie. De Camargo moest het alleen zien te rooien voorin. Bia en Mpoku bleven redelijk laag om de vleugelbacks van Sevilla op te vangen.

Bij de bezoekers kregen we heel wat klinkende namen. Gameiro, Reyes, Banega, onbekenden zijn het niet. Op de bank zaten dan nog Deulofeu, Aspas en oude bekende Carlos Bacca. Vlak na het begin deelden ze al een eerste warschuwing uit. Figueiras, één van die vleugelbacks, vond een weg in de zestien, maar kreeg het leer niet tot bij een ploegmaat.

Weinig animo in Luik

De toon was gezet voor een dik kwartier overwicht voor de bezoekers. Dat overwicht bleef vrij steriel. Veel kansen speelden de technisch superieure bezoekers niet bij elkaar. Krychowiak, de minst exotische der bezoekers, kwam er het dichtst bij met een omhaal op de paal.

Erg veel gebeurde er daarnaast niet. Het werd een slaapwekkende vertoning in Luik. Dit was ook te danken aan het publiek. Die vijftien minuten stilte van tegen Zulte Waregem werden er een dik half uur tegen Sevilla. Goed tien minuten voor tijd kon Standard dan toch het evenwicht herstellen, maar grote kansen kwamen er ook niet van.

Al bij al een mooie 0-0 bij de rust, het is toch Sevilla en niet Janneke en Mieke waartegen Standard de wei in moest. Na de koffie hoopten we wel op wat meer animo. Het werd immers koud in Luik. Het was alsof de heren voetballers ons gehoord hadden. Van Damme pakte na de rust meteen uit met een mislukte voorzet. Beto duwde ietwat paniekerig over de lat.

Standard rook Spaans bloed en duwde het gaspedaal in. Faty kon op doel koppen, maar Beto pakte knap. Knallen van Trebel en Mpoku gingen naast, Bia stuitte ook op de bezoekende doelman. De kansen waren er dus, maar we zagen hetzelfde gebrek aan efficiëntie als bij Anderlecht gisteren. Zij het minder uitgesproken en zonder voorsprong.