Anderlecht strikt met Allianz grote vis als sponsor

Anderlecht strikt met Allianz grote vis als sponsor
Foto: © SC

Anderlecht heeft niet zonder trots een nieuwe sponsor voor de volgende drie jaar voorgesteld. Het gaat om Allianz, de globale verzekeraar, die ook hoofdsponsor is van topclubs als Bayern München. "Ze hebben dezelfde waarden: klasse, attractiviteit en sociale betrokkenheid", zei Roger Vanden Stock.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Het is niet de gewoonte om tijdens het seizoen een nieuwe sponsor voor te stellen, maar dit maakt ons enorm fier", zei voorzitter Vanden Stock. "Hopelijk kunnen we met hen voor lange tijd in zee. Allianz is een naam in de voetbalwereld. Enkel maar als je kijkt naar Bayern München. En het past perfect in de strategie van onze club: altijd groter, altijd beter."

CEO Wilfried Neven legde uit waarom Allianz net met Anderlecht een contract wou afsluiten. "Dat was eigenlijk geen moeilijke keuze. We kozen voor voetbal om onze naambekendheid uit te breiden. En als je in België gaat kijken, is er geen betere club dan Anderlecht. Het is een topspeler in België, net als wij dat zijn in Europa. We passen bij elkaar."

Steuntje voor de wintermercato

Voor Anderlecht een leuk extraatje, waarmee in de winter misschien wel iets meer op de transfermarkt gedaan kan worden. "We spreken hier nog niet over de grote bedragen hé", lachte Vanden Stock. "Maar het kan helpen."

Maar het is wel niet de bedoeling dat er dadelijk een Allianz-stadion in België uit de grond gestampt wordt. "Een investering in het Eurostadion is niet de bedoeling. We zijn niet van plan om daar direct geld in te pompen. Achteraf kunnen we kijken. Maar nu zetten we pas onze eerste stappen in het Belgische voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties