Interview Kan Gent het zonder Club-killer? "Ik scoor áltijd tegen Club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Kan Gent het zonder Club-killer? "Ik scoor áltijd tegen Club"
Foto: © Photonews

AA Gent neemt het zondag in de slag om Vlaanderen op tegen Club Brugge. Nicklas Pedersen heeft het beste conto tegen de Bruggelingen, maar hij moet nog steeds op zijn tanden bijten op de tribune. Voetbalkrant.com zocht hem op.

Sander De Graeve in Gent

In de Gentse kern zitten nog maar drie spelers die voor de Gentenaars al scoorden tegen de Bruggelingen. Yaya Soumahoro en Christophe Lepoint zijn beschikbaar, maar het echte gevaar voor de Bruggelingen is nog steeds buiten strijd. Nicklas Pedersen maakte de laatst twee Gentse goals tegen Club Brugge. Hij komt de jongens van blauwzwart erg graag tegen.

"Ik scoorde volgens mij in elke wedstrijd die ik ooit tegen Club Brugge speelde", aldus Pedersen. "Het is het team waartegen ik altijd in vorm zit, ik weet zelf ook niet waarom." We checkten het even voor de sympathieke Deense aanvaller van Gent. Het blijkt te kloppen. In de drie wedstrijden die hij tegen Club speelde, scoorde hij telkens.

Soms denk ik: 'Die had ik wel gemaakt'

Dat hij er niet meer dan drie speelde in al die jaren in België is uiteraard te wijten aan de blessuregevoeligheid van de Deense aanvaller. Zondag moet hij opnieuw op de tribune plaatsnemen tegen zijn geliefde tegenstander. Het steekt. "Ik kan gerust naar voetbal kijken, zo lang het maar op televisie is. Wedstrijden van Gent bijwonen zijn echt niet plezant. Je wil gewoon zelf tussen de lijnen staan."

Olsen belde meteen na mijn blessure

Zeker nu Gent goed draait, maar verlegen zit om goals. "Ja ik denk soms zelf: 'die had ik wel gemaakt', dat is enorm frustrerend. Het is wel positief dat we zoveel kansen afdwingen. Het is altijd tof om in een team te spelen dat in vorm zit." Het is een groot verschil met het vorige seizoen. "Vooral de kleedkamer is helemaal anders. Nu zijn we echt één groep. Mijn landgenoot Nielsen werd meteen aanvaard. Vorig jaar zou hij vooral bekeken worden als een concurrent."

De frequente blessurelast van Pedersen speelde hem al parten bij zijn interlandcarrière, maar bondscoach Morten Olsen heeft het wel voor de technisch vaardige spits. "Hij belde me net na mijn blessure om te horen hoe erg het was. Ik hoop dat ik hem opnieuw mag horen als ik terug fit ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties