lieLierse SK
kvmKV Mechelen
Datum: 24/10/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
KV Mechelen viert op veld van buur na goal Veselinovic
KV Mechelen viert op veld van buur na goal Veselinovic
Foto: © Photonews

De balans is doorgeslagen in het voordeel van KV Mechelen. Malinwa heeft nu 42 van de 116 derby's tegen Lierse gewonnen. Een goal van Veselinovic volstond voor de eerste uitzege in een niet altijd kwaliteitsvolle, maar wel onderhoudende wedstrijd. Biebauw hield Lierse van een verdiend punt.

Johan Walckiers en Aernout Van Lindt in Lier

Lierse (7 op 9) en KV Mechelen (5 op 9) zagen beiden geen graten in wisselen. Enkel Kosanovic eiste zijn basisplaats weer op, Van Damme belandde daardoor op de bank. Op papier zagen we twee aanvallend ingestelde ploegen, maar een derby is altijd iets nerveuzer dan andere matchen. Zeker als het twee Antwerpse ploegen zijn en die twee ploegen Lierse en KV Mechelen noemen.

Je weet het op voorhand: dat wordt bikkelen. En zo geschiedde. In de eerste helft werd er op de bal gejaagd alsof het een fazant tijdens het jachtseizoen was. De man in bezit van het ronde leer werd omringd door twee-drie man. Openingen vinden was niet makkelijk. Masika zag een voorzet op het dak van het doel belanden, Veselinovic geraakte een paar keer in de zestien, maar niet verder en Masika dwong Biebauw eens tot attent meevoetballen. 

Vesolinovic vergeten?

Het was echter Keita die bijna de score opende, maar De Witte kon nog net zijn hoofd voor dat van Guinees werpen. KV Mechelen leek in die beginfase niets op de ploeg die Anderlecht bijna te 'kakken' zette vorig weekend. Rits verzoop op het middenveld, Hanni zag amper een bal en Glenn Claes, tja, die zat op de bank. Doodzonde vinden wij zoiets. Een speler zoals hij zou altijd moet starten. Maar goed, dat is onze mening, niet die van Jankovic blijkbaar.

Laat het maar (slechte) voorzetten regenen, moet Bajkovic gedacht hebben. Plukwerk voor de Serviër. Biebauw had niet veel meer te doen, maar zag toch al geregeld eens een Lierse-speler voor zich opduiken. Tot het halfuur: Rits deed zijn eerste geslaagde actie wat de aanleiding was voor de eerste goede voorzet en het leverde meteen een doelpunt op. Al moet Veselinovic dit seizoen nog nooit zoveel ruimte gekregen hebben om te koppen. Je zag het hem denken: 'Waar zijn die verdedigers?' 

Biebauw redt de meubelen

Lierse was van slag en had geluk dat Cordaro zijn krul op de lat stierf. Swinkels had dan weer gelijk kunnen maken als Biebauw niet in de weg had gelegen. KV voetbalde in een zetel en Lierse veel te overhaast. De Pallieters wilden het te snel forceren en blonken daarbij uit in onnauwkeurigheid.

Veel kansen had die tweede helft dan ook niet meer te bieden. Wel veel inzet, soms tot op het randje. Maar ja, dat verwacht je nu ook van de Antwerpse derby. Ze gingen er niet over en dat was het belangrijkste. KV combineerde het best en had een schitterende actie Obradovic-Cordaro in huis, maar gepakt door Bajkovic. Lierse zette een slotoffensief in, maar de inzet van Keita werd gekeerd van de lijn en Biebauw zweefde een krul van Ayub uit zijn doelvlak. Biebauw redde de meubelen nog eens op een kopbal van Vellios. KV pakt zijn eerste uitzege dit seizoen, Lierse kreeg vooral een prestigeklap.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' 6
Traoré Hamari 90' 2
Matoukou Eric 90' 0
Swinkels Arjan 90' 1
Ngawa Pierre-Yves   90' 1
Losada Hernan 90' 1
Wils Thomas 61' 2
El Messaoudi Ahmed 82' 1
Sayed Ahmed 69' 0
Keita Alhassane 90' 2
Ayub Timbe Masika 90' 1
  Bank G Beoordeel
Kasmi Faysel 29' 0
Maciel Sousa Campos Wanderson 21' 6
Nwofor Uche 21' -
Vellios Apostolos 8'  
Hafez Ramadan Karim -  
Goris Nathan -  
Tahiri Anas -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 7
Matthys Tim 90' 6
Kosanovic Milos 90' 6
De Witte Seth 90' 5
Biset Maxime 90' 6
Obradovic Ivan 90' 6
Cisse Ibrahima 61' 6
Rits Mats A 90' 6
Hanni Sofiane 80' 6
Veselinovic Dalibor 90' 8
Cordaro Alessandro 90' 8
  Bank G Beoordeel
Van Damme Joachim   29' 6
Claes Glenn 10' 5
Vandam Jerry -  
Pacovski Tomislav -  
Van Tricht Wannes -  
Vanlerberghe Jordi -  
Adesanya Jason -  
Mertens Jan -  
Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen

Vooraf