Vanhaezebrouck voor de derby: "Geen schrik van Club Brugge"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 46 reacties
Vanhaezebrouck voor de derby: "Geen schrik van Club Brugge"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck verscheen gisterenmiddag wat ziekjes op de persconferentie, maar aan strijdlust en grinta ontbrak het de oefenmeester van Gent niet. Hij geeft aan dat Gent niet te hard in de rol van underdog moet kruipen.

Sander De Graeve in Gent

"We moeten daar niet in overdrijven, over die rol van underdog. We moeten niet te bescheiden gaan doen", zette Vanhaezebrouck meteen de toon. "We moeten erin geloven en we moeten daar onze kans gaan. Je mag nooit ergens gaan spelen met het idee om de schade te beperken. Zij hebben het thuisvoordeel, maar voor het overige strijden we met gelijke wapens."

Club Brugge ligt Vanhaezebrouck ook. Met Kortrijk liet hij er steeds mooie prestaties zien. "In eigen huis hebben we bijna altijd gewonnen. Op verplaatsing speelden we altijd goed, maar we pakten er haast nooit punten. Die ene keer dat we er een punt haalden, was het in een modderpoel. Niet met mooi voetbal dus."

Club voorlopig de moeilijkste tegenstander

"Als ik moet kiezen tussen mooi voetbal en de drie punten, kies ik uiteraard voor de drie punten." Een driepunter, dat is al even geleden voor AA Gent. "We spelen veel te vaak gelijk, na de wedstrijd tegen Charleroi moeten opnieuw de draad oppikken, maar dat is natuurlijk niet makkelijk tegen Club Brugge. Het is één van de betere, zoniet dé beste, tegenstander die we al troffen. Bang zijn we echter niet."

Een derby tussen Club Brugge en Gent is altijd iets speciaal. Ook Vanhaezebrouck kijkt ernaar uit. "het is altijd interessanter dan andere duels, zo'n topper. We nemen het op tegen één van de twee titelkandidaten. Het is ook een zespuntenmatch. Als we opnieuw tweede willen worden, moeten we winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties