Datum: 25/10/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Regenboogstadion
Essevee verliest opnieuw van rechtstreekse concurrent onderin
Essevee verliest opnieuw van rechtstreekse concurrent onderin
Foto: © photonews

Na nederlagen tegen Lierse en Waasland- Beveren is Zulte Waregem nu ook de boot ingegaan thuis tegen Cercle Brugge. Het staat zo meteen weer alleen laatste en de drie gouden punten uit Luik zijn alweer vergeten voor Essevee. Kabananga was de matchwinnaar met twee goals.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem en Cercle Brugge stonden na elf speeldagen met de realiteit dat ze tegen elkaar een degradatieduel pur sang moesten spelen. Essevee stond - in afwachting van de drie punten van de match op Sclessin - laatste met nog drie punten minder dan De Vereniging uit Brugge.

Francky Dury had geen reden om iets te wisselen aan de startende 11 die vorige week in de Vurige Stede de drie punten (onder voorbehoud) wisten op te strijken. Bij de bezoekers wel twee wissels, waarvan eentje noodgedwongen: Kabananga en D'Haene waren de nieuwe namen.

Essevee drukt door en komt op voorsprong

Zulte Waregem was van meet af aan de betere ploeg op het veld. Bijwijlen toonde het met mooi combinatievoetbal in het eerste halfuur de goede dingen die we de voorbije twee jaar soms ook zagen. En dat leverde ook op: nog voor het kwartier stond de thuisploeg op voorsprong, nadat Cissako profiteerde van balverlies van Dusenne en voorbij een bos van Cerclebenen Bongonda wist te vinden. Die had het nog even moeilijk, maar wist toch het lege doel te vinden.

Daarna liet Zulte Waregem de bezoekers iets meer komen en ging het ongehaast achteruitplooien. Dat had het misschien niet mogen doen, want nog voor de rust liep het daarbij op een tegendoelpunt. Kabananga profiteerde van het gat dat Labor in zijn rug liet, kapte en trapte de 1-1 ruststand tegen de touwen.

Kabananga doet de deur dicht 

Na de koffie nam Cercle de match meer in handen, al had het daar vooral de slordigheden van de thuisploeg voor nodig. Toch bleven de beste kansen op de 2-1 voor de thuisploeg. Plet, Sylla, Overtoom en Troisi gingen allen neer in de zestien, verder waren er vooral schermutselingen en weinig kansen.

Tot Dusenne een lange inworp wist te verlengen richting Kabananga, die zo zijn tweede van de avond kon binnenpoeieren. In een tumultueuze slotfase kreeg Cercle het nog warm en moest het met tien verder na een uitsluiting van Sukuta-Pasu, maar de realiteit blijft: Cercle pakt drie hele nuttige punten, Essevee verliest opnieuw van een rechtstreekse concurrent onderin.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 6
Cissako Yarouba A 90' 7
D'Haene Karel 90' 6
Labor Jérémy   90' 5
Verboom Bryan 90' 6
Jørgensen Jesper 90' 7
Skúlason Ólafur   84' 6
Troisi James 90' 6
Trajkovski Aleksandar 57' 6
Sylla Idrissa 90' 8
Bongonda Theo 58' 7
  Bank G Beoordeel
Overtoom Willie 33' 6
Plet Glynor 32' 6
Aneke Chuks 6'  
N'Diaye Mamatou -  
Paye Djibril Tamsir -  
Canelas Almeida Ferreira Tiago Emanuel -  
Bruzzese Sébastien -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' 6
Cornelis Hans 90' 7
Wils Stef 90' 6
Dussenne Noë   90' 6
Buysse Bart A 90' 7
Van Acker Thibaut 90' 6
Van Roose Karel 90' 7
D'Haene Kristof 83' 6
Sukuta-Pasu Richard     90' 7
Bacelic-Grgic Stipe   77' 7
Kabananga Junior ⚽ ⚽   85' 9
  Bank G Beoordeel
N'Diaye Ismaïla 13' 6
Bourdin Pierre 7'  
Buyl Stephen 5'  
De Kegel Dennes -  
Van Damme Miguel -  
Maertens Mathieu -  
Godee Joey -  
Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge

Vooraf