Stadion: Het Kuipje
Kortrijkse blunder en mooie goal Lecomte houden drie punten in Westerlo
Sander De Graeve
| 0 reacties

Westerlo klimt na een 2-1 zege tegen Kortrijk opnieuw de top-zes binnen. Westerlo was voor de rust de beter ploeg, maar zag Kortrijk die rol overnemen na de koffie. Een cadeautje van de Kortrijk-defensie en een goal van Lecomte waren voldoende.

Sander De Graeve in Westerlo

Met Westerlo tegen KV Kortrijk kregen we de zevende tegen de achtste uit het klassement. Een echte zespuntenmatch dus in het Kuipje. Eentje die wel fors onthoofd was. Bij Westerlo was topschutter Gounongbe nog steeds out en ook Aoulad en Schouterden haalden het wedstrijdblad niet. De bezoekers moesten het zonder Ivan Santini stellen.

De partij ging aan het begin vlot op en neer. Van de verdediging ging het bij beide ploegen razendsnel naar de aanval. Chevalier kreeg tijd en trapte over. Koffi kreeg twee grote kansen in dezelfde fase, maar hij kon zijn eigen rebound niet voorbij Darren Keet krijgen. Daarna nam Westerlo de match in handen. Iets over het kwartier werd het daarvoor beloond. Een goal met een dikke strik rond en een kaartje bij. “Veel plezier in de top-zes! Groetjes, Keet en de Kortrijk-defensie.” Wat een lelijke tegengoal was dat.

Geblunder achterin bij Kortrijk

Werkelijk iedereen verkeek zich op een lange bal van Birger Maertens. Toen ook Darren Keet vlotjes onder de bal doorging, maakte Schuermans het makkelijkste doelpunt van zijn carrière. Een mooie opsteker voor de verdediger die de match op Genk miste na die lichte rode kaart tegen Gent.

Tot aan de rust bleef die stand op het bord. Chevalier ging een paar keer neer in de zestien, maar een strafschop kreeg hij, volgens ons terecht, niet. Wanneer hij dan toch recht bleef, knalde hij op Van Langendonck. Na de koffie zou Kortrijk uit een ander vaatje moeten tappen.

Prachtgoal Chevalier

Dat deed het ook. Na de rust kwam het stevig opzetten. Een gemotiveerde Pavlovic probeerde zelfs een retro, maar die poging ging over. Westerlo leek op de adem te trappen en kwam haast niet meer over de middenlijn. Kortrijk duwde door en kwam op gelijke hoogte na een pareltje van Teddy Chevalier.

Matton trapte de vrije trap nog keihard in de muur, maar Chevalier was er als de kippen bij om de rebound fantastisch in de hoek te trappen. Kortrijk kwam op basis van de tweede helft verdiend langszij. Het enige wat Westerlo tot dan bij elkaar voetbalde, was een hoekschop die via Schuermans en Koffi bij Keet kwam.

Ook na die gelijkmaker leek Kortrijk dichter bij de 1-2 te komen dan Westerlo bij de 2-1. Toch draaide het anders uit. Dit keer kon de arme Keet er weinig aan verhelpen. Invaller Cools legde een mooi balletje breed tot bij Lecomte en die knalde snoeihard en geplaatst binnen. Duidelijk goed opgelet bij de treffer van Chevalier.

Westerlo hield het ondanks de druk vast en verloor nu al veertig wedstrijden op een rij niet meer in het Kuipje. De laatste ploeg die kwam winnen was Lommel United in 2012. Kortrijk ziet zijn opmars even gestuit.