Reactie Van Der Bruggen kreeg eindelijk minuten: "Ik heb heel zwaar afgezien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Van Der Bruggen kreeg eindelijk minuten: "Ik heb heel zwaar afgezien"
Foto: © Photonews

Hannes Van Der Bruggen mocht gisteravond eindelijk nog eens invallen bij AA Gent. 67 dagen, 23 uur en 45 minuten was het geleden dat hij in een competitiewedstrijd nog eens in actie kwam. Toen maakte hij zes minuten vol, nu een dikke twintig. De opluchting was op zijn gezicht af te lezen.

Sander De Graeve in Gent

De jonge middenvelder zat immers diep. "Het was niet leuk, zeker omdat ik een goeie voorbereiding maakte. In alle kranten stond ik in het type-elftal. Plots ging ik er dan uit, zonder dat ik mezelf kon tonen. Ik heb daar zwaar van af gezien, maar gelukkig kreeg ik steun van vrienden en familie.”

Nu kwam eindelijk die invalbeurt. "Het doet veel plezier. Als je blijft werken en positief blijft, komen die kansen wel. Ik hoop dat ik vandaag toch een beetje laten zien heb dat ik kwaliteiten heb", aldus Van Der Bruggen die openlijk lof kreeg van zijn coach. "Dat is leuk, maar het is niet zo dat ik nu weer voor twee maanden tevreden ben. Nu moet ik er een vervolg aan breien."

Bijna zat ik hier niet meer

“Het mag niet bij die twintig minuten blijven, hé. Ik hoop dat ik iets meer kan spelen en me iets meer kan tonen.” Vanhaezebrouck prees de goesting waarmee Van Der Bruggen het veld op kwam. “Als ik na meer dan twee maand niet te spelen geen goesting zou hebben, dan zou ik iets anders moeten doen.”

In de zomermercato was er interesse voor Van Der Bruggen, maar steeds sprong de deal op het eind af. “Het klopt dat ik heel kort bij zowel Cercle als Udinese stond. Ik zat hier bijna niet meer. Als je de eerste vijf wedstrijden niet mag invallen of zelfs in de tribune zit, dan denk je wel eens na.”

Bob Peeters informeerde voor Charlton

Ook Charlton was eerst geïnteresseerd. “Bob Peeters had geïnformeerd en het was vrij serieus, maar achteraf zochten ze mijn type niet meer. Ze hadden toen net Frédéric Bulot aangetrokken. Bob heeft me dat ook eerlijk gezegd.” Van Der Bruggen hoopt nu zijn kans te gaan bij AA Gent. “Ik ben toch blij dat ik hier nog zit. Ik zit een heel sterke groep en waarschijnlijk halen we Play-Off 1. Als ik me hier kan tonen, dan moet ik niet per se weg. Dan moet ik wel spelen en me kunnen bewijzen.”

De voormalige Gents Speler van het Jaar werd bij zijn invalbeurt luid toegejuicht. "Dat heb ik gehoord, ja, toen ik op het veld kwam. Dat heeft me zeker gesterkt. Nu hoop ik dat ik nog meer kan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties