Interview Chancel 'The Machine' Mbemba: "Mijn lichaam is het gewend"

Chancel 'The Machine' Mbemba: "Mijn lichaam is het gewend"
Foto: © Photonews

"Chancel Mbemba is een machine", dixit zowat alle trainers die er op Anderlecht rondlopen. Gelijk hebben ze, want de Congolees blijft de matchen afhaspelen zonder kwaliteitsverlies. "Kwestie van goed eten, goed drinken en goed slapen", is de eenvoudige uitleg.

Johan Walckiers in Neerpede

Dertien Jupiler League-matchen, drie Champions League-matchen en vijf met Congo. Allemaal de volle periode op het veld. 21wedstrijden de volle negentig minuten plus extra tijd en Mbemba blijft maar gaan. Besnik Hasi maakt zich zorgen dat het op een bepaald moment te veel zal zijn, maar voorlopig toont de verdediger geen tekenen van verzwakking. Een geheime methode heeft hij niet. Leven als een prof en nog wat extra. "Ja, ik ga nog altijd op de parking van het Westland Shopping Centrum extra bijtrainen. Wat ik doe? Versnellingsoefeningen en lopen", knikt hij serieus.

Lopen op parking van het Westland Shopping Center

Van ieder ander zouden we sceptisch zijn, maar niet bij Mbemba. De man is gewoon te eerlijk. "Dat ik zonder blessures zoveel wedstrijden kan afwerken, is omdat ik veel train. En mijn lichaam is het gewend. Ik heb het er nu niet moeilijk mee omdat ik al zoveel trainde in het verleden", verklapt hij zijn werkwijze. 

Menig aanvaller zucht al in het vooruitzicht om tegen Mbemba te spelen. De energie spat er immers af. Op een veld verandert de verlegen jongen inderdaad in een machine. "Als ik tackle is dat natuurlijk. Ik leerde dat in Afrika. Ik ga altijd voor de bal, nooit voor de man. Iemand blesseren zit niet in mijn genen."

Mijn toekomst? Anderlecht beslist!

Eens een brosdag pakken eveneens niet. "Ik ga nooit zeggen dat ik niet voor Congo wil spelen. Dat is niet aan mij. De coach beslist of ik speel of niet. En daarbij, het is mijn land. De Africa Cup is nog altijd mogelijk. Ja, dan ben ik in januari afwezig, maar we moeten ons eerst nog kwalificeren. Ik maak altijd mijn truitje nat voor wie ik ook speel. Als ik speel, denk ik aan de ploeg, niet aan mezelf of mogelijke blessures."

Met een vertrek is Mbemba dus ook nog niet bezig. "Op dit moment denk ik niet aan andere competities. Ik zit bij Anderlecht en wil hier het seizoen uitmaken. En dan is het aan de club om te zeggen of ze voor hen interessante aanbiedingen binnen hebben gekregen. Anderlecht beslist!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties