Top&Flop Club Brugge top, een rode kaart voor de arbitrage

Club Brugge top, een rode kaart voor de arbitrage
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Club Brugge

We moeten het gewoon zeggen: dit Club Brugge is zich stilaan aan het klaarstomen om in de play-offs Anderlecht het leven echt zuur te maken. Een eerste titel in 10 jaar? Het zou wel eens kunnen. 

De verdedigers zijn secuur, de keeper is van topniveau (we vergeven hem dat foutje van vorig weekend met de mantel der liefde) en aanvallend staat er zoveel weelde: Vazquez zet de lijnen uit, Gedoz, De Sutter & de rest werken af.

Oost-Vlaanderen boven

En er zijn nog meer kapers op de kust voor Anderlecht in de vorm van AA Gent en Sporting Lokeren. Als de "grote twee" teveel foutjes zouden maken de komende 27 speeldagen, lijken Vanhaezebrouck en Maes klaar om met hun team een aardig mondje mee te klappen.

Beide teams dartelden de midweekspeeldag omver. Toegegeven: de tegenstanders waren niet helemaal op de afspraak (die van Charleroi zaten nog in de bus), maar toch: beide teams speelden goed voetbal en lieten vlagen zien van hoe doelpunten moeten worden opgebouwd.

Coaches met een hart en verstand

Een extra pluim misschien ook voor Hein Vanhaezebrouck om uiteindelijk de hetze in het geval Vazquez te laten varen. Er worden al zoveel kleinigheden op de spits gedreven in onze competitie ...

Ook een pluim voor Fred Vanderbiest, die een van zijn sterkhouders dit weekend zal missen: hij laat Andile Jali naar Zuid-Afrika trekken om er de begrafenis van de vermoorde doelman van de nationale ploeg mee te maken.

FLOP

Rood voor de arbitrage

Er was het spookdoelpunt op Genk - Lierse, dat de wereld is rondgegaan intussen. Hoe je zo'n doelpunt kan goedkeuren, het is een raadsel. Maar er was véél meer geblunder in deze midweek.

Delferière - nochtans een goede normaliter - zag een penalty in Mechelen - Zulte Waregem die er geen was, gaf veel geel en overdreven rood voor Mendy. Tijdens Kortrijk - Anderlecht kunnen we kort zijn: de ref had de match totaal niet onder controle en vergat ook enkele kaarten uit te delen, en hoe Destorme rood pakte op Gent weten we eigenlijk ook nog niet ... 

Zulte Waregem

Zulte Waregem zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Cercle Brugge was het spelbeeld zwak, tegen KV Mechelen werd het pas helemaal duidelijk: dit is degradatievoetbal.

Geen vertrouwen, schrik en uiteindelijk enkel een punt, met dank aan een uitstekende Sammy Bossut - alweer. Zonder hem had dit Zulte Waregem misschien maximaal zes punten gesprokkeld, nu heeft het er toch al 10 (als het beroep van Standard officieel ten einde is). Hopelijk heeft het late doelpunt Achter de Kazerne de fusieclub het vertrouwen gegeven om vanavond Genk te kloppen.

Hardleerse També

Zonder Alassane També stond KV Kortrijk misschien wel in de top-6. Tegen Anderlecht maakte hij een wel erg knullige penaltyfout, waarop Defour de 0-1 tegen de touwen kon prikken.

Goed, dat kan al eens gebeuren. Maar bij També was het wel niet de eerste keer dit seizoen. Thuis tegen Standard kostte hij zijn team ook al een punt, door in de slotfase Watt onderuit te schoffelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties