De onverwachte topschutter van Gent: "Ik wil me blijven bewijzen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
De onverwachte topschutter van Gent: "Ik wil me blijven bewijzen"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Niet David Pollet, maar Laurent Depoitre is de onbetwiste aanvalsleider bij AA Gent. Zijn transfer werd nog onthaald op meewarig gelach, maar de stevige spits snoerde die criticasters intussen allemaal de mond.

Door Sander De Graeve

Velen vroegen zich af wat een speler als Depoitre, niet zo lang geleden vooral in de lagere reeksen actief, kwam doen bij AA Gent. De spits gaf een duidelijk antwoord: scoren. "Voor een aanvaller zijn goals natuurlijk belangrijk", aldus Depoitre die toch al enkele weken droog stond. "Je kan je eigenlijk geen reeks wedstrijden zonder goal veroorloven. Dat is slecht voor het vertrouwen, hé."

Hij bewees zich intussen al genoeg. "Ik ben tevreden dat ik kon tonen dat ik het niveau heb voor AA Gent. Elke match bewijs ik dat ook. Ik hoop dat ik verder kan gaan op dit elan, ik wil die criticasters de mond snoeren. Als ik fit blijf, zal dat wel lukken."

Ik kijk elke week wel eens naar het klassement

Met zijn zevende goal komt hij tot op twee goals van topschutter Gounongbe. "Ik kijk elke week wel eens naar het klassement, maar ik steek het niet in mijn hoofd. Het is niet dat ik elke wedstrijd moet scoren, ik wil gewoon elke match scoren."

Ook het publiek sloot de spits al in de armen. Zijn werkkracht, grinta en scorend vermogen werken aanstekelijk. "Dat doet me echt veel plezier. Als ik niet in de match zit of een slechte match speel, kan ik nog steeds lopen en anderen in stelling brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties