De werkpaarden van de Pro League: zij speelden elke minuut

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
De werkpaarden van de Pro League: zij speelden elke minuut
Foto: © Photonews

Chancel Mbemba is eigenaar van een mooie statistiek. De verdediger van Anderlecht reeg zo maar even 21 wedstrijden aan een stuk aan elkaar. Wij gingen op zoek naar de andere werkpaarden, zij die alle 1170 minuten tot nu toe mooi rond maakten.

Door Sander De Graeve

Mbemba is niet de enige speler in de Jupiler Pro league die alles al speelde, bij Anderlecht vinden we al een collega die ook alles speelde. Olivier Deschacht is de naam. Ollie is dus nog lang niet versleten. Een opvallende derde is overigens Mitrovic, die al 1055 minuten de kans kreeg om er enkele kilo's af te lopen.

Club de meest regelmatige

Als we een plek lager in de rangschikking gaan, vinden we er bij Club Brugge maar liefst vier die elke minuut al speelden. Simons, De Bock, Meunier en Ryan waren de constante factoren bij de Bruggelingen. Een plaatsje lager heeft Gent er twee. Één daarvan konden we voor het seizoen al opschrijven, Matz Sels. De tweede is een grotere verrassing. Ook Thomas Foket speelde al alles bij de Buffalo's.

Onder de top-drie hebben we drie clubs waarbij telkens één speler de eer had om elke minuut mee te maken dit seizoen. Proficiat dus aan Denis Odoi, Kara Mbodji en Birger Maertens. Vanaken kwam er bij Lokeren kortbij, maar hij werd eens twee minuten voor tijd vervangen. Pech voor Hans dus.

Ook Oostende, Kortrijk, Charleroi en Mouscron-Péruwelz. Bij die eerste drie zijn Brillant, Keet en Martos de laureaten. In het Franse leger van RMP is het toch een Belg die als enige elke minuut speelde. Pieter-Jan Monteyne houdt de eer van ons land daar hoog. 

Doelmannen baas onderin

Bij de teams die voorlopig op de degradatieplaatsen staan zijn enkel de doelmannen er telkens bij. Toch een troost dus voor Bossut en Coosemans. U merkte het al, vier ploegen werden nog niet genoemd. Bij KV Mechelen, Standard, Cercle en Lierse is er geen enkele speler die alles speelde. Bij KV Mechelen kwam Obradovic er dichtbij, maar hij werd ook al eens twee minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties