Glenn Claes openhartig: "Verwijzing naar de bank was even slikken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Glenn Claes openhartig: "Verwijzing naar de bank was even slikken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glenn Claes en KV Mechelen lieten voorbije dinsdag een unieke kans liggen om de top 6 binnen te sluipen. Bij Voetbalkrant.com blikt de flankaanvaller terug op het jammerlijke puntenverlies tegen Esssevee, zijn basisstek die hij even kwijt was en de gewijzigde perceptie van de tegenstand.

Malinwa leek met zijn vijfde thuiszege de zesde plaats in te palmen, tot Karel D'Haene in minuut 90 roet in het eten strooide. "Dat was zuur", denkt Claes nog even terug. "Het was een zéér moeilijke wedstrijd met veel loopwerk en weinig aanvallende intenties, maar we hadden wel alles onder controle. Zo’n late tegengoal voelde aan als een nederlaag. Iedereen wist dat dit een uitgelezen kans was om naar boven te kijken. Die lieten we liggen."

Zulte Waregem bracht geen joviaal voetbal

Volgens de twintigjarige Claes krijgt KVM dit seizoen een andere rol toegeschoven. "Vorig jaar werden we bestempeld als een makkelijke tegenstander waar iedereen wel zou gaan winnen. Niemand was bang om Achter de Kazerne te komen spelen. Nu begin je vaak als favoriet, dan ga je die wedstrijd anders benaderen. Zulte Waregem was een ploeg die het tempo wilde breken en geen joviaal voetbal bracht. Dat zijn dikwijls de moeilijkste matchen."

Moeilijk krijgen de Mechelaars het ongetwijfeld ook in Luik, waar na het ontslag van Guy Luzon de remonte is ingezet. Toch ziet Claes mogelijkheden. "Standard zit niet in zijn beste periode en met de ongeruste supporters is dit het gepaste moment om daar op bezoek te gaan", meent hij.

"Of de eerste uitzege bij Lierse net op tijd kwam? We wisten dat we ergens punten buitenshuis moesten gaan pakken. Dat hadden we nodig om te kunnen groeien als ploeg. Dat proces kunnen we verderzetten op Sclessin."

Enkele weken geleden maakte de jongeling kennis met de harde realiteit. Na een formidabele seizoensstart moest hij plots vrede nemen met een invallerstatuut. "Dat was even slikken", geeft Claes eerlijk toe. "Niemand wordt graag naar de bank verwezen. Alles lukte bij momenten en dat was fantastisch."

"Maar zo zie je maar dat na één mindere wedstrijd of verandering van systeem je plots op de bank kan belanden. Ik weet nog altijd niet waar de oorzaak ligt, maar dat hoeft ook niet. Als jonge gast moet je je altijd willen bewijzen en die kans komt wel terug."

Ik weet nog altijd niet waar de oorzaak ligt

Dat de voormalige Lierenaar al liet zien wat hij in zijn mars heeft, bleek uit de contractverlenging die hij tot medio 2018 aangeboden kreeg. "Het gaat plots snel. Vorig jaar kende ik een moeilijke start. Pas onder Franky Vercauteren begon ik meer te spelen. Dit seizoen ging het in stijgende lijn met een contractverlenging als beloning. Een extra stimulans om verder te doen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties