"Spelers moeten Duchâtelet zien te overtuigen voor Vukomanovic te kiezen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
"Spelers moeten Duchâtelet zien te overtuigen voor Vukomanovic te kiezen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard behaalde onder interim-coach Ivan Vukomanovic een fraaie 7 op 9, en dus gaan her en der stemmen op om de T2 over te hevelen naar T1. De spelers - met Laurent Ciman voorop - zijn pro, voorzitter Roland Duchâtelet contra. En de fans?

"De resultaten zijn er, maar één zwaluw maakt de lente niet", tempert Eddy Janssis van La Famille des Rouches de hoerastemming met een voetbalcliché. "Er is nog wat werk te verrichten om de club op het niveau te krijgen waar ze thuishoort. De 7 op 9 geeft wel goede moed aan de supporters."

Dat de spelers achter Vukomanovic staan, is toch een positief signaal? Dan moeten ze Roland Duchâtelet zien te overtuigen", lacht Janssis. "Persoonlijk ken ik Ivan niet. Hij is altijd een T2 geweest die onder een T1 werkte. Dat heeft hij zelf ook altijd zo verkondigd. Guy Luzon had de eindverantwoordelijkheid over wat er gebeurde."

Gerets kent het Standard van nu niet zo goed als 20 jaar terug

"Als Vukomanovic betere ideeën heeft, waarom ook niet? We moeten niet overhaasten met een trainer te kiezen. Als het spelpeil de komende weken naar omhoog gaat, tja … Dan zie ik persoonlijk het nut er niet van om iemand binnen te halen die zich nog moet inwerken en de spelersgroep niet kent."

Twee weken na het ontslag van Luzon blijven de Luikse fans nog steeds hopen op Eric Gerets, al plaatst Janssis een kanttekening indien hij ooit terugkeert naar Sclessin. "Gerets kent het Standard van nu niet meer zo goed als twintig jaar geleden. Er is een hemelsgrote kloof ontstaan tussen toen en nu trainer worden van Standard. Voor de supporters zou het natuurlijk fijn zijn dat een van hun sterren coach kan worden." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties