MPH tevreden over blauw-zwarte evolutie: "In Europa kunnen we bijna van perfectie spreken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
MPH tevreden over blauw-zwarte evolutie: "In Europa kunnen we bijna van perfectie spreken"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge trapt morgen de terugronde af met een wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Michel Preud'homme loodste blauw-zwart de voorbije weken naar de tweede plaats. Wat vindt de oefenmeester zelf van de evolutie die zijn team de voorbije maanden heeft doorgemaakt?

Cédric De Volder in Brugge

We schreven het enkele dagen geleden al: er waait een nieuwe wind bij Club Brugge. De kleedkamer werd uitgemest, de neuzen werden keurig in de juiste richting gezet en op voetbalvlak loopt het als een trein. De mindere start van het seizoen van blauw-zwart was ingecalculeerd, maar ondertussen werd de kloof op leider RSC Anderlecht van acht naar twee punten gebracht.

"En toch kwam die interlandbreak op een goed moment", vertelt Michel Preud'homme. "We hebben de voorbije weken veel kracht en energie in onze wedstrijden gestoken. Het was dus eens nodig om de batterijen op te laden. Er volgt nu opnieuw een programma waarin we de komende anderhalve maand op drie fronten moeten strijden. Die eerste plaats is nu nog geen obsessie. De strijd wordt pas in de play-offs gestreden."

In de Belgische competitie kon het qua puntenaantal beter, maar we kunnen verzachtende omstandigheden inroepen

Het moge duidelijk zijn: de balans is - ook voor Preud'homme - meer dan positief. "In Europa kunnen we zelfs bijna van de perfectie spreken. (lacht) In de Belgische competitie kon het qua puntenaantal een beetje beter, maar we kunnen verzachtende omstandigheden inroepen. We bleven enkele keren steken op een gelijkspel, maar dat was telkens na zo'n Europese wedstrijd. We hebben elke wedstrijd voluit gespeeld, hé. Ik ben dus tevreden over onze evolutie. Maar dat zorgt niet voor garanties met het oog op het verdere verloop van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties