Charleroi deelt onmachtig Anderlecht zijn jaarlijkse klap uit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Charleroi deelt onmachtig Anderlecht zijn jaarlijkse klap uit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi is weeral het zwarte beest geworden van Anderlecht. Verdedigend gerammel en offensieve onmacht werden optimaal benut door de Carolo's, die met Tainmont en Faure een dodelijk duo rondlopen hadden. Maar voor paars-wit geen al te beste beurt voor Galatasaray.

Johan Walckiers in Charleroi

Anderlecht zag Chancel Mbemba terugkeren en die nam natuurlijk onmiddellijk weer de plaats van Leander Dendoncker in. Kljestan bleef bij afwezigheid van Defour op het middenveld staan. Geen slecht geheel dat er stond en dat bijwijlen goed voetbal bracht, maar ook zware fouten maakte.

Weggeefgoals

De eerste kwam hen meteen duur te staan. Najar verloor dom de bal en ineens stond er twee man voor Silvio Proto. Tainmont zag zijn schot onder Proto door binnen hobbelen. 0-1 en meteen de start van alweer een moeilijk avondje voetballen voor Anderlecht. Mazzu had immers door dat paars-wit heel moeilijk tot creëren komt als je de creatieve spelers geen ruimte geeft.

En dat was waar de tactisch sterke trainer op inspeelde. Conte, Praet en Najar kregen allemaal een bewaker mee. Maar Charleroi hing zelf de bordjes gelijk qua stomme tegengoals. François gaf de bal met de borst cadeau aan Mitrovic en daar sta je dan als coach met al je tactische plannen: 1-1 twee minuten na de openingsgoal. Dat Marcq met een kopbal bijna de 2-1 maakte kort daarna was geen echte troost voor de Carolo's.

Vanden Borre, waar was je?

Praet zat niet zo goed in de match als de voorbije weken, Conte maakte wel leuke acties, maar lag slag om slinger op de grond en Najar lijkt nog altijd niet de oude. Mitrovic die mocht zich dan weer amuseren met een eenmansoorlog tegen Dewaest, Martos en Marinos. Toegegeven, de Serviër bracht het er niet slecht vanaf.

De tweede helft dan. Die was amper onderweg toen de 2-1 al op het bord stond. Fauré troefde iedereen af bij een hoekschop en zijn buffelstoot was ook te veel voor Proto. Wat is dat toch met Mambourg en Anderlecht? Want achterin bleef het rammelen langs alle kanten. Vanden Borre was meermaals nergens te bespeuren. Of jawel, in de aanval. En zo kwam er veel Zebra-gevaar vanop de linkerflank. Faure had zelfs de doodsteek kunnen geven, maar liet dat liggen.

Klap voor woensdag

De druk van de thuisploeg kelderde niet. Tainmont droogde Vanden Borre nog maar eens af in een spurtduel, vond Faure en die maakte het in twee keer af. Charleroi sneed er doorheen als een mes door boter. Hasi greep in en haalde Vanden Borre naar de kant voor de frisse Kawaya. De rechtsachter slofte naar de kleedkamer zonder één blik richting bank.

Hasi probeerde het met meer aanvallers, maar had op het middenveld niemand lopen die hen kon bereiken. Een heel trieste bedoening allemaal, dat zeker geen vertrouwen zal opwekken voor de match van woensdag. In die tweede helft kon immers amper een kans versierd worden door de Brusselaars, ondanks een vijftal aanvallers op het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties